Header image
«
»
  • Výkony hráčů na tomto turnaji můžou ovlivnit nominaci na olympiádu, prohlásil trenér Hadamczik

    21.12.2013 | Josef Nudera
    Výkony hráčů na tomto turnaji můžou ovlivnit nominaci na olympiádu, prohlásil trenér Hadamczik

SOČI - Český národní tým má velkou šanci vyhrát celý Channel One Cup. Do této pozice ho dostala čtvrteční výhra nad Finskem a sobotní vyhrané nájezdy se Švédskem. Zápas s domácím Ruskem bude velmi pikantní a očekává se výborná atmosféra a bouřlivé prostředí. Po utkání se Švédy nám Alois Hadamczik poodkryl některé karty a zmínil se i o Tomáši Hertlovi.

Tento článek patří k zápasu CZE - SWE 2:1 sn

Česká reprezentace odehraje v neděli poslední zápas turnaje proti domácímu Rusku. Bude to zápas jako řemen a navíc půjde o triumf na Channel One Cupu. Souboj s Ruskem bude určitě velmi pikantní, což ví i trenér Alois Hadamczik. „Jsem rád, že má tento turnaj z naší strany jinou kvalitu. Musíme zregenerovat a jít do utkání opět s velkým důrazem. Velkou výhodou je, že zde kluci pracují výborně. Co si řekneme, že chceme hrát, to hrajeme.“

Tento turnaj je zároveň poslední generálka na únorové olympijské hry. „Výkony hráčů na tomto turnaji mi pomůžou s konečnou nominací. V tomto celku, který tento turnaj hraje, je několik hráčů, o kterých uvažuji, že bych je vzal v únoru do Soči,“ odpověděl trenér České republiky na otázku, jak konečnou nominaci ovlivní tato akce.

„Nebude zde tak velká změna časového pásma. Hráči zde budou o dva až tři dny dříve, takže by neměl být žádný problém s aklimatizací,“ mluvil Alois Hadamczik především o hráčích z NHL.

„Do zápasu s Ruskem půjdeme s Alexandrem Salákem v brance a do hry se určitě dostane, jak Lukáš Radil, tak i Martin Ševc. Nechci říct, že budeme hrát na 7 beků, protože jsem se s kluky o tom ještě nebavil. Je to předčasné, ještě to v kabině probereme,“ ukázal náhled na zápas s Ruskem.

Navíc poodkryl karty i o stavu Tomáše Hertla, který by neměl v sestavě do Soči chybět. „Včera jsem s ním mluvil. Vím, že má tuhé koleno, navíc měl jít včera na magnetickou rezonanci.“ Navíc stále není jasné, jak na tom útočník San Jose bude v únoru. „V první řadě nevím, jak na tom bude. Navíc si musíme zjistit přesné pravidla a podmínky k nominaci. Je rozhodující jestli napíšeme Hertla jako zraněného hráče do nominace, on nenastoupí, a my o toto místo přijdeme, nebo budeme moci dopsat dalšího hráče,“ poukázal český trenér na pravidla nominace.

„Pokud bude zdravý, tak ho určitě vezmeme,“ ujistil lodivod české reprezentace.