Header image
«
»
  • Jsme rádi, že jsme utkání s Finskem zvládli, těšilo střelce druhé branky Hlinku

    19.12.2013 | Daniel Ryl
    Jsme rádi, že jsme utkání s Finskem zvládli, těšilo střelce druhé branky Hlinku

P r a h a - Společně s Petrem Nedvědem a Romanem Červenkou měli obstarat branky na kontě českého týmu a to se jim podařilo na jedničku. Zatímco zkušený útočník Liberce otevřel skóre zápasu, jeho sparťanský kolega korunoval vítězství Čechů střelou do prázdné branky. "Věřil jsem, že to do té branky pošlu," přiznal po utkání JAROSLAV HLINKA.

Česká reprezentace si do Soči odváží tři body a v sobotu na ní čeká souboj se Švédy, kteří první utkání Channel One Cupu prohráli. "Jsme rádi, že jsme dnešní utkání zvládli. Byla super atmosféra a my můžeme být spokojení." Spolupráci s Nedvědem a Červenkou si sparťanský forvard pochvaloval. "Nejdříve to bylo takové kostrbaté, ale potom to bylo lepší. Doufám, že nám to bude klapat dál a ještě něco v Rusku vybojujeme."

Návrat do reprezentace se Jaroslavu Hlinkovi vydařil a sparťanský útočník si vysloužil pochvalu od trenérů. "Jsem celkem spokojený. Jsem tu od toho, abych hrál to nejlepší, co umím. Hlavně jsem to klukům nechtěl kazit," nešetřil po zápase úsměvy. Měl také důvod. Svůj návrat po čtyřech letech okořenil gólem, ač trefil pouze prázdnou branku Finů. "Puk skákal před brankou a já věděl, že už to tam dám, než abych to někde tahal," popisoval moment z poslední minuty duelu.

Do zakončení se prodral už v sedmé minutě zápasu, ale svůj únik po pravé straně nedotáhl. "Obránce mě dobřel dobruslil a ve finále mě dobře ubránil, měl jsem to vyřešit lépe," uznal. Čechům nakonec stačily dvě branky zejména díky fantastickému Kovářovi v brance. "Dneska chytal opravdu fantasticky, byl to jeho zápas," chválil svého spoluhráče z branky Hlinka.

Pokud si sedmatřicetiletý útočník Sparty udrží svou formu, mohl by pomýšlet na nominaci na světový šampionát v Minsku. "Vůbec na to nemyslím. Sezona bude ještě strašně dlouhá a předtím nás čeká se Spartou play off, což mě bude zajímat jako první. Potom se uvidí."