Header image
«
»
  • Šance je u každého, hodnotí Jan Kolář možnost účasti na MS

    04.05.2014 | Lukáš Dvořák
    Šance je u každého, hodnotí Jan Kolář možnost účasti na MS

S t o c k h o l m - Stejně jako sváděli nelítostný boj o nominaci na mistrovství světa útočníci, u kterých bude pro Vladimíra Růžička selekce daleko složitější, rvala se urputně na Švédských hokejových hrách i devítka beků. Jedním z nich je i Jan Kolář. Obránce Donbassu Doněck patřil na turnaji k nejlepším a pozvánka do Běloruska by jej s největší pravděpodobností neměla minout. Ve Stockholmu si připsal jednu asistenci u Petružálkovy branky.

Tento článek patří k zápasu FIN - CZE 2:1 sn

Honzo, jak jste spokojeni s odpovědí na včerejší prohru s Ruskem 0:6?
Každopádně to bylo lepší jak na výsledku, tak na herním projevu. Plnili jsme, co jsme si řekli a taky to podle toho vypadalo.

Překvapilo vás, že Finové hráli utkání celkem v klidu?
Oni vyhráli dva zápasy a mohli si to dovolit. Jít ze zabezpečené obrany, nikam se netlačit a hrát na výsledek. Takže nepřekvapilo.

Bylo jasné, že dnes bude potřeba dodržet taktiku. Ale šlo z vašich hlav dostat pryč ten boj o nominaci na mistrovství? Jak moc blízko je to teď pro vás po zápase?
Blízko je to asi čtyři hodiny, nebo jak daleko to je. (smích) Uvidíme v Praze.

Vy se to opravdu dozvíte až v Praze?
Přesně tak, až tam.

Mělo to vliv na výkon hráčů? Znovu odstoupil Jágr, hráli jste i na sedm beků, protože odstoupil Jank a spoluhráči dostali prostor se ukázat.
Já osobně jsem dostal dost příležitostí. Snažil jsem se hrát maximum a plnit, co po mně trenéři chtěli. To samé bych mohl říct i za spoluhráče. Ta šance je u každého. I když říká, že to nechává být a soustředí se pouze na jednotlivé střídání či další zápas, tak v podvědomí to každý má a snaží se udělat maximum, aby se tam dostal.