Header image
«
»
  • Dnešní zápas je pro nás povzbuzující, říká odhodlaně Pavel Francouz

    06.11.2014 | Jan Šlapáček
    Dnešní zápas je pro nás povzbuzující, říká odhodlaně Pavel Francouz

Helsinky - V české Tipsport extralize podává Pavel Francouz výborné výkony. Stejnou formu si přenesl i na Karjala Cup, kde se postavil do branky v úvodním zápase Česka proti Finsku. V zápase si připsal jednadvacet úspěšných zákroků a držel své spoluhráče ve hře o body. Nakonec se mu to však nepodařilo a Češi podlehli Finům 1:2.

Tento článek patří k zápasu FIN - CZE 2:1

Dnes jste při hře pět na pět neinkasoval, je to pro vás částečná útěcha?

Útěcha to asi není, ale myslím si, že celkově nemusíme věšet hlavu, na to že máme docela mladý tým, jsme předvedli dobrý výkon. Jen před zápasem jsme si říkali, že nesmíme zbytečně faulovat, což se nám nepodařilo a to vlastně rozhodlo to utkání.

Mrzet vás to může i z toho pohledu, že jste faulovali v útočném pásmu...

Tak samozřejmě. Je to možná i smůla, ale nějak se nám to tam nakupilo a čtyři vyloučení z šesti byly podle mě zbytečné.

Těší vás, že se můžete s Finy úplně v klidu měřit?

Pro nás je dnešní zápas opravdu povzbuzující, protože jsme si dokázali, že můžeme hrát s takovým soupeřem vyrovnané utkání. Klidně to mohlo skončit remízou a nás to musí nabudit do dalšího zápasu a pak můžeme něco uhrát.

Cítil jste se v průběhu utkání dobře?

Člověk je v takovémhle utkání nervóznější než v lize. Hodně mi pomohl první zákrok, kde mě to se štěstím trefilo a zůstalo to pode mnou. To mě povzbudilo do dalších minut.

U prvního inkasovaného gólu jste asi neviděl...

Já si tam ten puk hledal přes toho hráče, který přede mnou clonil. Snažil jsem se tam natlačit, ale bohužel mi ten kotouč propadl od hřbetu lapačky až do branky. V tomhle se musím určitě polepšit do příštího zápasu.

Zatímco u druhé branky jste mnoho šancí neměl...

Tam to dostal hráč přímo na volej před branku, já jsem se snažil proti té střele popojet dopředu a tam si už člověk může jenom kleknout a dát se na modlení, že ho ten puk trefí. Bohužel mě v tomto případě netrefil.

Dostanete v dalším zápase pauzu a nebo se znovu postavíte do branky?

Ještě jsme se o tom s trenérem nebavili, takže nevím, kdo bude chytat příště.