Header image
«
»
  • Mohlo to být klidně i vítězství, mrzí prohra reprezentačního debutanta Šimona Hrubce

    08.11.2014 | Dominik Rejthar, foto: Aleš Krecl - cslh.cz
    Mohlo to být klidně i vítězství, mrzí prohra reprezentačního debutanta Šimona Hrubce

Helsinky - První reprezentační debut má za sebou třinecký gólman Šimon Hrubec. Brankářská opora Ocelářů pomohla české reprezentaci k prvnímu bodu na Karjala Cupu dvaceti pěti úspěšnými zákroky. V nájezdové loterii ale byl na šikovné hráče Tre Kronor i český gólman krátký, bonusový bod si proto připsali hokejisté Švédska.

Tento článek patří k zápasu CZE - SWE 3:4 sn

Jaké máte po utkání pocity? Přece jen k vítězství moc nechybělo.

Jsem takový trochu naštvaný. Člověka to mrzí, mohla to být podle mě i výhra. Kdyby mi někdo řekl před zápasem, že se Švédy prohrajeme až po nájezdech, tak bych to bral všemi deseti. Podle vývoje zápasu jsme i klidně mohli urvat tři body. Potřebovali bychom ale více štěstí.

Překvapilo vás, že na začátku jste hráli spíše vy a neměl jste mnoho práce?

Nepřekvapilo. Já jsem byl za to rád. Říkal jsem si, kluci tlačte do nich, dejte jim tam nějaký góly. Věděli jsme, že Švédové jsou silní a myslím si, že jsme je dost zaskočili. Hráli jsme dobře.

Jak vám bylo po těch dvou gólech?

Padli velmi brzo. Nakonec se mi ale ulevilo, když jsme brzy snížili na 1:2. To byl velmi důležitý okamžik. Pak se nám podařilo srovnat a bylo to opět od nuly.

Příliš mnoho střel na vás neletělo a byl jste tak bez rytmu. Jak těžký pro vás byl zápas?

Nebyl to zrovna úplně nejlepší zápas pro gólmana. Chvíli tam jen tak stojíte deset minut, najednou gólovka a nechytíte to. V Třinci to mám hodně podobný, dlouho se stojí a pak to zachraň.

Nakonec jste to ale zachránil. V 56. minutě jste vychytal Švédům velkou šanci. Jak byste popsal tento důležitý okamžik?

Já klečel u tyčky, následně přišla přihrávka přes brankoviště. On snad ani nevěřil, že bych se tam mohl přesunout, ale zvládl jsem to.

Jaký byl podle vás výkon týmu z vašeho pohledu z branky?

Opravdu výborný. Nebylo vůbec znát, že tady máme kluky jen z extraligy a pár kluků ze zahraničí. Myslím si, že jsme jim byli konkurenceschopní, přestože mají Švédové plno hráčů z KHL.

Dostali jste dva góly, ale následně jste dokázali rychle obrátit vývoj utkání. Ukázalo to sílu mladého českého týmu?

Přesně tak, jak říkáte. Nepoložilo nás to a bojovali jsme dál. Hráli jsme stejně jako do té doby a možná jsme ještě přidali, takže nás to neskoplo dolů.