Header image
«
»
  • Překvapilo mě, že jsme Švédy přehrávali, říká Tomáš Filippi

    08.11.2014 | Ondřej Nejedlo
    Překvapilo mě, že jsme Švédy přehrávali, říká Tomáš Filippi

I ve druhém zápase na turnaji Karjala předvedl mladý český národní tým velice sympatický výkon. Na začátku druhé třetiny přesto obdržel dvě branky, na které ale brzy dokázal odpovědět a dokonce se i dostat do vedení. Autorem úvodní trefy české reprezentace do švédské sítě byl mladý liberecký útočník Tomáš Filippi, který tak vstřelil svoji druhou reprezentační branku. I tento gól pomohl k bodu, o který Češi Švédy obrali.

Tento článek patří k zápasu CZE - SWE 3:4 sn

Těsná prohra proti Finsku s českým národním týmem nezamávala. Naopak slibný výkon si reprezentační mužstvo přeneslo i do dalšího zápasu, ve kterém vyzvalo Švédsko. „Trochu mě překvapilo, že náš mladý tým Švédy přehrával. Možná nás podcenili,“ řekl bezprostředně po zápase útočník Tomáš Filippi.

Právě liberecký forvard byl strůjcem první branky Růžičkova týmu. Tento gól přišel v nejvhodnější možný okamžik, chvíli po dvou těsných brankách soupeře českého národního mužstva. „Bylo důležité, že jsme brzy dokázali odpovědět. Dokonce jsme i vedli. Je ohromná škoda, že jsme dostali do šatny vyrovnávací gól,“ uvádí dvaadvacetiletý forvard. Nadějný útočník vstřelil proti Švédsku svůj druhý reprezentační gól. „Samozřejmě, že mám z branky radost. Každý gól v národním týmu nesmírně potěší. Škoda, že nepomohl alespoň ke dvěma bodům. Ze hry máme ale dobrý pocit,“uvedl Filippi.

Vše podstatné se událo ve druhé třetině, ve které oba týmy vstřelily po třech brankách. Češi třikrát našli recept na téměř dvoumetrového brankáře Anderse Nilssona, jenž chytá v ruské Kazani, avšak v minulosti už ochutnal i slavnou NHL. „Nilsson je jeden z nejvyšších brankářů na světě. Pokud střelu vidí, pokaždé ji chytí. I proto jsem střílel zpoza beka a byl úspěšný. Věděli jsme, že má trochu problémy s pokusy směřujícími do horní poloviny branky. Takto jsem se prosadil já i Radek Smoleňák,“ obnažuje slabiny švédského “hordubala“ dvaadvacetiletý rodák z Rychnova nad Kněžnou.

Přesto po dvou nadějných výkonech mají Češi pouhý bod. V posledním zápase je čekají nebezpeční Rusové. „Asi budou ještě více bruslit, než naši předchozí soupeři. Pokud budeme hrát jako dnes v první třetině, bude to super zápas,“ je si jist Filippi.