Header image
«
»
  • Jednoznačně jsme zaspali začátek utkání, má jasno Petr Zámorský

    09.11.2014 | Jan Šlapáček
    Jednoznačně jsme zaspali začátek utkání, má jasno Petr Zámorský

Čeští hokejisté se vítězství nedočkali ani ve třetím zápase, ale se svými výkony musí být spokojeni. Proti Rusku český výběr zaspal první třetinu, která nakonec rozhodla o vítězství soupeře. "Srážela nás oslabení" řekl obránce Petr Zámorský.

Tento článek patří k zápasu RUS - CZE 4:2

Do utkání jste určitě chtěli vstoupit jiným způsobem?

No samozřejmě. Dnes jsme zaspali začátek, nedokázali jsme navázat na včerejší výkon. Bohužel nám tam napadaly branky, ale od druhé třetiny jsme začali hrát naší hru a už to bylo dobré.

Z turnaje máte určitě lepší dojem, než výsledky. Souhlasíte?

Určitě. Ten jeden bod to hodně zkresluje, ale nehráli jsme špatně. Měli jsme mladý tým a bojovali jsme, ale ten jeden bod je hodně ošemetný.

Během turnaje jste hráli mnoho oslabení. Byl to ten největší problém?

Ty oslabení nás strašně srážela, stojí to mnoho sil. Myslím si, že při hře pět na pět jsme mohli hrát s každým vyrovnaný hokej. Dokonce jsme tyto týmy přebruslili. Na tomto musíme určitě zapracovat.

Navíc spousta faulů byla útočných...

Právě. Na tohle nás trenér před turnajem upozorňoval, abychom nedělali útočné fauly, ale bohužel. Bylo to způsobené hlavně přemírou naší snahy, kdy jsme se snažili aktivně napadat a většinou z toho bylo podražení a nebo nějaké hákování.

Ve včerejším zápase jsi vstřelil branku v přesilové hře, byl to pro tebe nejsvětlejší moment na turnaji?

Včera jsme to sehráli výborně, kluci clonili před brankou a já jsem to prostřelil. Kéž by bylo více takových přesilových her.