Header image
«
»
  • Martin Zaťovič na kostce a obrovský aplaus. Byl to skvělý pocit, řekl

    05.02.2015 | Jan Čech (Karlovarský deník)
    Martin Zaťovič na kostce a obrovský aplaus. Byl to skvělý pocit, řekl

Martin Zaťovič po sezoně 2013/14 opustil řady karlovarské Energie a zamířil do ruské Lady Togliatti. Do lázeňského města se ve čtvrtek vrátil v dresu národního mužstva.

Tento článek patří k zápasu CZE - RUS 3:0

Martine nejprve se podíváme na utkání. Výsledek 3:0 vypadá jednoznačně, ale určitě to tak jednoduché nebylo…
Výsledek je pěkný, ale utkání bylo pěkně těžké. Hodně jsme bruslařsky nadřeli. Mladí Rusové neměli co ztratit a nebojím se říci, že hráli na sto padesát procent. Na druhou stranu v hale byla výborná atmosféra a utkání jsme si užili.

Chvilkami vám bruslení soupeře dělalo veliké problémy…
To ano. Když přišli čerství na led a roztočili to, vypadalo to, že jsme hodně pod tlakem. Záleželo i na střídání. Naštěstí jsme je nepustili do nějakých vyložených šancí. Situace se převážně vyřešily v rohu nějakou chybou.

Jak se vám hrálo před vyprodanou halou?
Bylo to perfektní. Hrál jsem v Karlových Varech deset let a vyprodáno bývalo asi jen na Plzeň. To je atmosféra, kterou si užívám.

Byl jste před zápasem nervózní?
Ani ne. Nějak mi to nedocházelo. I možná proto, že jsme seděli na druhé straně střídaček. Pak jak jsem přišel na led, tak jsem si vše začal užívat.

Měl jste nějakou výhodu, že jste tady hrál? Třeba podle odrazů mantinelů?
Jak už jsem řekl, druhá střídačka byla pro mne trochu problém. Byl jsem zvyklý střídat jinde. Teď jsem hrál dvakrát doprava a s Karlovými Vary jsme hráli dvakrát doleva. Jinak vše bylo stejné. Byl jsem tady doma a stále se tady cítím doma. Tohle utkání jsem si opravdu užil.

V Karlových Varech jste v minulosti působil s Ondrou Němcem. Při srazu reprezentace jste spolu na pokoji. Bylo nějaké vzájemné hecování mezi vámi?
Ani ne. Možná jsme si něco řekli, ale já jsem pryč necelý rok. Ondra už v Karlových varech nehraje pět let a jen prohodil s úsměvem, že už to tady moc nepoznává.

Podíváme se na konec. Celá hala bouřila. Jak jste si užíval tyto okamžiky?
Bylo to hodně příjemné. Moc lidem děkuji, že přišli a že nezapomněli na roky, co jsem tady byl. Strávil jsem tady deset let.

Sledujete výkony Karlových Varů?
Samozřejmě. Každé utkání. co se píše, co se říká. Škoda jen, že už tu desítku asi neudělají. Moc bych to klukům přál, ale teď se asi musí více koukat dozadu, aby se vyhnuli baráži.

Jak hodnotíte svoji sezonu v KHL?
KHL je naprosto odlišná soutěž než extraliga. V Čechách jsem si budoval nějakou pozici a přešel jsem tam a začal opět od nuly. Snažím se vydobýt nějakou pozici i v Togliatti, ale stále hrajeme na čtyři útoky a je hodně složité udělat nějaké body navíc. Na kontě mám deset gólů, takže alespoň trochu spokojenosti s dosažení deseti branek. Do konce sezony máme sedm zápasů a na play-off ztrácíme čtyři body. Uvidíme, jak to dopadne.

Jak na vás jako hráče KHL dopadl pár rublu?
Je to samozřejmě hodně nepříjemné, ale na druhou stranu já to moc neovlivním. Nemohu to vyřešit a ani změnit. Rozhodl jsem se hrát v Rusku, takže hraji tam. Uvidíme, co přinesou další roky.