Header image
«
»
  • Rusové bez Radulova, ale jinak se všemi hvězdami

    02.11.2015 | Daniel Kubelka
    Rusové bez Radulova, ale jinak se všemi hvězdami

Tradičně na závěr turnaje se utkají hokejisté české reprezentace s výběrem Ruska. Hlavní trenér Sborné Oleg Znarok poodkryl širší soupisku čítající jedenatřicet jmen, ve které by neměla chybět největší esa Kontinentální hokejové ligy, včetně devíti letošních vicemistrů světa.

Hned na úvodní reprezentační akci nové sezóny se hlavnímu kouči Ruska Olgu Znarokovi formuje velice silný výběr. Z rodinných důvodů se sice na poslední chvíli omluvil hokejista CSKA Moskva a nejlepší nahrávač dosavadního průběhu KHL Alexandr Radulov, chybět by však neměly největší hvězdy Ruska působící v Evropě v čele s Iljou Kovalčukem, Sergejem Mozjakinem či Danisem Zaripovem.

Soupiska Rusů v tuto chvíli počítá 31 hokejových tváří - 4 brankáře, 12 obránců a 15 útočníků - bez jediné výjimky se jedná o hráče působící v Kontinentální hokejové lize. Oleg Znarok se navíc rozhodl, že nebude šetřit největší hvězdy svého týmu na domácí prosincový Channel One Cup a Rusko tak odjede do Helsinek v nejsilnější možné sestavě.

V brankovišti se Rusové budou spoléhat na zkušeného harcovníka Vasilije Košečkina, před ním budou tvrdit obranu známé tváře typu Antipina, Čudinova či do Ruska se ze Spojených států amerických navrátivšího se Vjačeslava Vojnova. Největší síla sborné ale bude spočívat v útoku. Tam sice chybí již zmíněný rebel Radulov, o ofenzivní příspěvek týmu se však zcela jistě postará nejproduktivnější hráč KHL Sergej Mozjakin, petrohradská star Ilja Kovalčuk či letos ve výborné formě hrající Igor Grigorenko z Ufy.

ŠIRŠÍ NOMINACE RUSKA NA KARJALA CUP

Brankáři:
Vasilij Košečkin (Magnitogorsk), Alexander Lazušin (Dynamo Moskva), Ilja Sorokin (CSKA Moskva), Děnis Kostin (Omsk).

Obránci:
Jegor Jakovlev, Maxim Čudinov (všichni Petrohrad), Děnis Děnisov, Nikita Zajcev, Bogdan Kiseljevič (všichni CSKA Moskva), Michail Grigorjev, Michail Pašnin (oba Jaroslavl), Viktor Antipin (Magnitogorsk), Dmitrij Višněvskij (Dynamo Moskva), Vitalij Meňšikov (Novosibirsk).

Útočníci:
Ilja Kovalčuk, Vadim Šipačjov, Anton Burdasov, Ilja Kablukov, Nikita Gusev, Jevgenij Dadonov (všichni Petrohrad), Sergej Andronov (CSKA Moskva), Sergej Mozjakin, Danis Zaripov (oba Magnitogorsk), Děnis Apalkov, Vladislav Kartajev (oba Jaroslavl), Igor Grigorenko, Nikolaj Prochorkin (oba Ufa), Sergej Širokov (Omsk), Alexej Cvetkov (Dynamo Moskva).

Trenér: Oleg Znarok.