Header image
«
»
  • Milan Gulaš: Máme se od čeho odrazit

    05.11.2015 | Jiří Kosejk, Adam Joska
    Milan Gulaš: Máme se od čeho odrazit

Milan Gulaš před utkáním se Švédskem doufal, že se mu podaří prolomit svou střeleckou smůlu v reprezentaci a to se mu povedlo. V 51. minutě vstřelil svou premiérovou branku, ta ale jen zmírnila vysokou porážku.

Tento článek patří k zápasu SWE - CZE 6:2

Milane, jaké jsou pocity po prohraném utkání?

Samozřejmě je to nepříjemný pocit, že jsme dostali tolik branek, ale stáli jsme proti kvalitnímu mančaftu, který je už nějaká léta pohromadě, všechno zkušení hráči. Myslím si, že dnes rozhodla první třetina, kdy perfektně sehráli první dvě přesilovky. Když takový tým vede, tak se mu hraje lépe. Od druhé třetiny jsme zlepšili pohyb a trochu jsme začali hrát, co jsme chtěli. Šli jsme z obranného pásma rychle, v útoku jsme byli silní na puku a to bylo dobré. Pár střídaní jsme měli výborných, takže jsme na Švédy zatlačili. Třetí třetina byla taky jakž takž povedená. Mrzí mě, že jsem udělal chybu u pátého gólu, kdy jsem ztratil puk ve středním pásmu. Mrzí mě i ten takový náhodný šestý gól, který dal Lundqvist. Před tím jsme si řekli, že chceme vyhrát třetí třetinu. Myslím si, že se máme od čeho odrazit a taky si myslím, že si plno kluků vyzkoušelo hrát mezinárodní hokej, což není žádná legrace, hrát proti takovým hráčům. Myslím si, že zápas s Finy bude zase úplně jiný. Určitě se na to připravíme.

Vy jste asi věděl, co vás čeká. Jak na tom byli ladí kluci? Zjistili to až v průběhu utkání.

Tak určitě, mezinárodní hokej je prostě jiný a rychlejší. Švédi měli zkušené mužstvo, my zase mladé, které musí sbírat zkušenosti. Tohle je dobrá cesta, kde začít. Někde se začít musí. Máme tu dvacetileté kluky, kteří to prostě potřebují a tohle je pro ně skvělé. Někdy i pro mě. Já si tyto zápasy rád zahraji. Říkám, potřebujeme sbírat zkušenosti.

Takže to nebyl zápas, který vás složil do kolen a naopak?

Samozřejmě, prohrálo se 6:2, nějak to vypadá, ale máme se od čeho odrazit, nějaké věci tam byly dobré. Zítra máme den volna, kdy si to rozebereme na videu, koukneme se na to a věřím, že zápas proti Finsku bude jiný.

Myslíte, že nějaká využitá přesilovka by pomohla, aby ten výsledek vypadal lépe?

Samozřejmě, dneska jsme hráli spoustu přesilovek, ve kterých jsme nedali gól, což taky rozhoduje v dnešním hokeji. Švédi dneska dali, my ani jednu, takže kdybychom to udrželi v první třetině, tak ten zápas vypadá jinak. Prostě takové momenty rozhodují.

Kdybyste vstřelili kontaktní gól na 1:2, třeba ve fázi kdy se ta hra zvedla..

Měli jsme tam skvělou přesilovku na začátku druhé třetiny, kdy to tam létalo. Myslím si, že potřebujeme více střel a to jsme plnili, škoda, že létaly o deset čísel mimo, ale zítra si to rozebereme a v příštím utkáním budeme lepší.