Header image
«
»
  • Premiérová trefa Milana Doudery v reprezentaci: Nesmírně si jí vážím

    08.11.2015 | Jiří Kosejk
    Premiérová trefa Milana Doudery v reprezentaci: Nesmírně si jí vážím

Do třetice všeho dobrého. Česká reprezentace se na turnaji Karjala nakonec dočkala výhry, v nedělní poledne přetlačila Rusy 4:3 po samostatných nájezdech. O jednu branku českého týmu se postaral i třinecký obránce Milan Doudera.

Tento článek patří k zápasu RUS - CZE 3:4 sn

Milane, máte za sebou utkání s Ruskem. Jaké jsou vaše dojmy po zápase?
Tak výborný. Vyhrálo se nad Ruskem, které mělo hodně silnou sestavu, takže jsme za tu výhru velmi rádi.

Překvapil vás dnešní výkon Rusů, kteří si včera dělali ze Švédů chvilkami tréninkové kužely?
Tak já včerejší zápas neviděl. V šatně jsme si řekli, že musíme hrát na sto procent, víc bruslit a hrát kontaktně. To je zaskočilo a jak jsem již říkal. Jsme rádi, že jsme je porazili.

Proběhla před zápasem nějaká speciální příprava na dnešní utkání?
Na každý zápas se speciálně připravujeme, abychom věděli, jak to ti hráči hrají a víme, že Rusové nemají rádi, když se jim hraje do těla a hodně bruslí. To jsme dneska praktikovali a vyšlo nám to.

Celý turnaj jste si aktivně chodil pro puky a zahajoval útočné akce, ale až dneska přišla premiérová trefa, kterou jste prolomil trápení v přesilových hrách.
Za ten gól jsem rád, obzvlášť když se jedná o první branku v národním dresu. Určitě je to můj obrovský zážitek, ale důležitější, že se vyhrálo a můj gól byl k něčemu.

Na Karjale jste získali dva body. Jak byste hodnotil celý turnaj?
Vím, že jsme skončili poslední, ale za předvedenou hru s Ruskem se nemusíme stydět. V tom prvním zápase jsme vybouchli, ale pak jsme se začali zlepšovat a dneska jsme to potvrdili vítězstvím.

Nyní se vracíte do Třince. Máte již nějaký plán na následující dny?
Teď určitě regenerace a ve středu nás čeká další ligové utkání. Samozřejmě budu na sobě i nadále pracovat, abych si řekl o další pozvánku do reprezentace.