Header image
«
»
  • Koukal: Mrzí mě, že jsme před tolika diváky nedokázali skórovat

    17.12.2015 | Michal Chadim, Martin Augustin
    Koukal: Mrzí mě, že jsme před tolika diváky nedokázali skórovat

Ani napotřetí v O2 aréně česká hokejová reprezentace nedokázala vstřelit gól. Po utkání jsme pozvali na zhodnocení utkání jednoho z nejzkušenějších reprezentantů Petra Koukala.

Tento článek patří k zápasu CZE - FIN 0:3

Petře, jak hodnotíte dnešní zápas?
Dnešní utkání si nemyslím, že by bylo pro diváky určitě hodně atraktivní, neboť oba týmy dobře bránily a bruslily. Byl to dnes takový remízový zápas. Finové se dostali takovou nenápadnou střelou do vedení. Podobnou střelou pak přidali i další gól. Na druhou stranu my jsme měli taky nějaké šance, ale nebyli jsme bohužel tak efektivní v zakončení, jak byl náš soupeř.

V první a třetí třetině se vám příliš střelecky nedařilo, čím to?

Je to tak, střelecky se nám nedařilo. Měli jsme tam ale pár náznaků šancí, největší snad měl Valský, který trefil brankovou konstrukci. Kdybych to vzal na vyložené šance, tak jsme je přestříleli. Bohužel když je nedokážeme proměnit, tak nemůžeme zvítězit.

Celkově proti Finsku se vám v letošní sezóně EHT příliš nedaří. Podobné trápení bylo už i ve Finsku.

Tak to netuším, neboť zápas ve Finsku jsem neviděl. Mohu ale říct, že zápasy EHT jsou takové. K vidění je pozorná obrana a minimum chyb. Hráči se tak nedostávají příliš do šancí. Hodně klíčové jsou přesilové hry.

Říkáte, že klíčové jsou přesilové hry. Dnes jste jednu měli, ale nevyužili jste ji.

Pár šancí jsme si tam vytvořit dokázali. Nemůžu říct, že jsme nechodili před branku. Ale něco tomu prostě dnes chybělo. Potřebujeme možná i trochu klid na té hokejce, když ten obránce střílí.

Jak jste viděl gól, u kterého jste byl přímo na ledě?

Palola vystřelil proti mně, Furch ztratil puk z dohledu a nevěděl kde je. Měl ho totiž mezi nohama a pak se najednou objevil v bráně. Když to teď beru z odstupem času, tak jsem to mohl jinak řešit. Mohl jsem třeba na něj zařvat.

Finové vás dnes pustili k minimu dorážkám nebo k nebezpečným situacím v blízkosti branky. Proč?

Nedostáváme tam vůbec ty puky. Když už jo, tak je to na šikovnosti těch útočníků se k těm dorážkám dostat.

Dnes jste nedali před téměř vyprodanou O2 arénou gól. Je to s MS už třetí zápas v řadě, kdy český tým nedal před domácími fanoušky gól.

Tak tohle určitě mrzí. Přišlo na nás téměř sedmnáct tisíc diváků, kteří vytvořili super atmosféru. Musíme na tom pracovat, abychom to zlepšili.