Header image
«
»
  • Jarůšek: Stále mám co zlepšovat, abych se udržel v reprezentaci

    21.12.2015 | Michal Chadim
    Jarůšek: Stále mám co zlepšovat, abych se udržel v reprezentaci

Čeští reprezentanti zvládli v Rusku na turnaji Channel One Cup i svůj druhý zápas proti domácí reprezentaci a zároveň i získali vítězství na tomto turnaji. Utkání zhodnotil Richard Jarůšek, který v zápase zaznamenal premiérovou trefu v české reprezentaci. +

Tento článek patří k zápasu RUS - CZE 2:4

Richarde, jak byste zhodnotil zápas proti Rusku?

Před zápasem jsme věděli, že nás proti Rusku nic nečeká nic lehkého. V utkání se nám podařilo navázat na naší hru proti Švédsku, a tím pádem dobře vstoupit do utkání. Ve středním pásmu jsme poctivě makali, nedělali chyby a dobře napadali. Díky tomu jsme se i dostali do vedení 1:0. Poté už to bylo takové střídavé. Oni vyrovnali a posléze se i dostali do vedení. Naštěstí nás to nepoložilo a podařilo se nám vyrovnat. Dokonce jsme i zápas otočili a dotáhli do vítězného konce. Toto vítězství bude určitě hodně cenné a jsem za něj strašně rád.

Během zápasu jste Rusy prakticky k ničemu nepustili. Čím si to vysvětlujete?

Tak neřekl bych, že jsme je k ničemu nepustili. Měli tam pár šancí, ale my jsme hráli dobře jako jeden tým. Podali jsme podobný výkon jako proti Švédům. Myslím si, že můžeme být spokojeni.

Rusům se podařilo v krátké době dát dva rychlé góly. Co se vám honilo v tu chvíli hlavou?

Důležité bylo se uklidnit a věřit, že zápas otočíme. Což se nám taky povedlo díky tomu, že jsme hráli dobře jako tým.

Ruská soupiska v zápase obsahovala takové velká jména, jako jsou Kovalčuk a Radulov. Oba tito hráči ale nepředvedli téměř nic.

My se ale na to nesmíme dívat. Musíme to brát, tak jako by to byl jakýkoliv jiný hráč. Měli tam pár šancí, ale naštěstí z toho nedali žádný gól. Nepřipravili ani žádnou větší šanci svým spoluhráčům, což bylo hodně dobré.

Schoval jste si puk po vašem prvním reprezentačním gólu na 4:2, který byl pro vývoj zápasu hodně důležitý?

Jelikož nikdo z mých spoluhráčů mi pro puk nechtěl dojet, tak jsem si pro něj musel dojet sám. (směje se…) Jsem strašně rád, že se mi povedlo skórovat.

Stejně jako vy, poprvé skóroval v tomto zápase za reprezentaci i Tomáš Kundrátek. Půjdete v Praze třeba spolu na pivo?

Já osobně pivo nepiju, tak jedině na limonádu, aby nemusel jít sám.

Když teď přejdeme k celému turnaji. Jaký máte z něho pocit?

Určitě pozitivní, neboť to pro mě byla velká zkušenost. Jet na takový turnaj se nepoštěstí každý den. Byla tu velká jména a skvělí hráči. Byl to pro mě určitě obrovský zážitek a určitě si z toho mohu vzít dost do další mé kariéry, ám určitě ještě co zlepšovat. Musím na sobě makat a ukázat tak trenérům, že mám na to reprezentovat Česko. 

V Rusku se vám podařilo na turnaji zvítězit, jaký je to pocit?

Po tom prvním zápase s Finskem, který jsme nezvládli, mám z celkového výsledku určitě výborný pocit. V Rusku jsme se herně hodně zvedli a dokázali jsme si, že umíme hrát dobře i proti takovým týmům jako je Švédsko a Rusko.