Header image
«
»
  • Štěstí jsme si vybrali asi v Třinci, přemítá po utkání Vůjtek

    13.02.2016 | Tomáš Matoušek
    Štěstí jsme si vybrali asi v Třinci, přemítá po utkání Vůjtek

Další vítězství proti Rusům Češi nepřidali. I přes mladý tým konkurovali stejně starým Rusům, přesto se, dle slov trenéra národního týmu Vůjtka, štěstí pro jednou přiklonilo na stranu Rusů.

Jak byste zhodnotil dnešní utkání, ve kterém jsme dokázali srovnat krok?

V každém případě jsme je pustili o dva góly do vedení, nám se pak povedlo srovnat. Tyto zápasy jsou i o štěstí, a to jsme si asi vybrali v Třinci. Samozřejmě, nikdo nechce prohrát, my jsme taky nechtěli. A bylo to vidět, když jsme dali na dva jedna, tak jsme převzali iniciativu a povedlo se nám srovnat. Ale bohužel, závěr nám nevyšel.

Jak jste se museli přizpůsobit faktu, že rozhodčí vyloučili Kousala do konce utkání?

Museli jsme improvizovat. Otázka je, jestli to faul byl. Ale rozhodčí je tam od tam od toho, aby to v momentě posoudil, o tom se nedá polemizovat.

Co jste očekávali od mladého týmu Rusů?

Mladí Rusové nám ukázali to, co jsme čekali. Že mladý tým bude více bojovný, že se budou chtít ukázat ruskému trenérovi před blížícím se Mistrovství světa. Měli obětavost, padali do střel, hráli důrazně. Pro nás to byla dobrá zkušenost. A byly momenty, kdy jsme byli slabší, ale byly momenty, které jsme hráli dobře. Bylo to nevyvážené. Jak v Třinci, tak dnes.

Mohlo druhé utkání dopadnout jinak, pokud byste měli více času na změnu taktiky a upravení stylu dle potřeby?

Těžko říct, není moc času. Včera jsme trénovali přesilovku, a pak nám onemocněl Gulaš. Museli jsme to zase postavit na tabuli, zase dělat přesilovku znova. Těžko říct, jestli když bude více času, tak jestli nám to půjde lépe. Všechno to jsou mladí kluci, kteří ve svých týmech hrají přesilovky a určitě lépe, než se nám to daří teď.

Přesnými přihrávkami a tvrdými hity se dnes vytáhl Lukáš Radil. Přestože nepřidal tentokrát za národní tým ani jeden bod, pro tým byl oporou.

I když jste prohrávali o dva góly, podařilo se vám srovnat, na další dva góly jste už ale odpověď nenašli. V čem jste byli dneska horší?

Měli o dost lepší zakončení než my. Sice jsme měli šance, ale nedokázali jsme je proměnit. Dnes vyhráli zaslouženě.

Jak citelná byla ztráta Roberta Kousala?

Robert hrál výborně. Po tom vyloučení jsme měli jen tři centry, takže jsme to tam museli točit a naše hra se tím oslabila.

První zápas výhra, ve druhém prohra, ale byli jste rovnocenným soupeřem. Jak jste spokojeni s oběma zápasy?

Myslím si, že to nebyly špatné zápasy. Ten první jsme vyhráli na nájezdy. Měli jsme více ze hry než oni, ale hraje se na výsledek.

Jak byste zhodnotil atmosféru v obou utkáních?

Fanoušci byli výborní. Jak tady, tak v Třinci fandili. Mexické vlny byly úžasné. Byli opravdu slyšet, je vidět, že je hokej baví, což je super. Vážně jsme za to byli moc rádi a děkujeme jim.

Nebyl na vás vyvíjený tlak, když jste hráli před domácím publikem?

Ani ne, já si to z mého pohledu strašně užíval.