Header image
«
»
  • Proti Švédům se nám hraje super, přiznává Lukáš Radil

    18.12.2016 | Ondřej Krásný
    Proti Švédům se nám hraje super, přiznává Lukáš Radil

Český národní tým částečně napravil dvě porážky na Channel One Cupu. V neděli proti Švédsku předvedli svěřenci Josefa Jandače sympatický výkon. Branku a asistenci si připsal Lukáš Radil, pro kterého se výběr Tre Kronor stává oblíbeným soupeřem.

Tento článek patří k zápasu CZE - SWE 4:1

Jakoby se český tým pomalu rozjížděl. Ve čtvrtek proti Finsku to nebyl přesvědčivý výkon, proti Rusku svěřenci Josefa Jandače zaspali první třetinu, ale proti Švédsku český výběr ukázal a v zápase dominoval. „Já myslím, že jsme hlavně začali proměňovat šance. Ta hra co jsme hráli na začátku dneska nesla ovoce, ale je to jenom o těch šancích a o tom proměňování. Jsme za to moc rádi, že jsme aspoň ten poslední zápas vyhráli,“ prozrazuje útočník Lukáš Radil, který před měsícem v domácím zápase na plzeňském ledě skóroval proti výběru Tre Kronor dvakrát.

I v nedělním utkání proti Švédsku v rámci Channel One Cupu dvakrát bodoval. „Proti nim se hraje super, mně osobně asi nejlépe,“ přiznává mladý útočník.

Doba, kdy měl český výběr z toho švédského noční můru je pryč. Čeští hokejisté porazili seveřany již po čtvrté v řadě. „Oni hrají takový technický hokej, mají spoustu šikovných hráčů a i v tom obranným pásmu to od sebe neodhazují a hrají to mezi sebou. My hrajeme takovou aktivní hru, kdy napadáme ve dvou tak tam vybojujeme tam spoustu puků, z čehož pramení ty šance.“

Pro reprezentanty byl nedělní zápas i jednodušší v tom ohledu, že měli více času na odpočinek a po náročném cestování si mohli v sobotu odpočinout. „Určitě to bylo poznat, že jsme si odpočinuli. Podle mě jsme se do toho dostali ve druhé třetině proti Rusku, tam se nám prostě nepodařilo proměnit šance a soupeř byl víc na koni,“ uznal kvalitu domácího výběru Radil.