Header image
«
»
  • O reprezentaci se dozvěděl na internetu, teď sbírá Lukáš Klok puky

    09.02.2017 | Jaroslav Svoboda
    O reprezentaci se dozvěděl na internetu, teď sbírá Lukáš Klok puky

Český hokejový tým si ve čtvrtek 9. února dopoledne poprvé osahal ledovou plochu v göteborské hale Scandinavium. A na předzápasovém rozbruslení nechyběl ani debutant v národním týmu Lukáš KLOK. odchovanec vítkovického hokeje se stejně jako zbytek týmu bude muset poprat s tím, že všechny tři zápasy odehraje na velkém kluzišti, což umocňuje i velký prostor za mantinely. „Kluziště je velký, za bránou je spousta místa a Švédové budou hodně bruslit. Dá se čekat rychlý hokej a věřím, že se s tím dobře vypořádáme.“

Klok prošel již reprezentačními výběry mládežnických kategorií, o nominaci na seniorský turnaj do Švédska se však dozvěděl vcelku netradičně. „Byl jsem na pozápasové regeneraci a věděl jsem, že zrovna probíhá nominační tiskovka. Tak jsem se byl kouknout na internet a ono tam bylo moje jméno. Tak jsem byl rád,“ prozradil mladý obránce chvíli poté, co opustil ledovou plochu haly.

Mezi prvními gratulanty pak samozřejmě byli spoluhráči i vítkovičtí trenéři. „Trenér mi řekl, že mi samozřejmě gratuluje, také že je to pro mne další posun v kariéře. Nějaké rady jsem i dostal hned, jak jsme se setkali na dalším tréninku, ale nakonec to stejně je vše na mne,“ uvědomuje si Klok. Jeho počínání budou sledovat obyvatelé Šilhéřovic, vesnice nedaleko Opavy, odkud pochází. Tedy i jeho rodiče. „Jak táta, tak máma byli nadšení. Oni mě k hokeji přivedli a je to pro ně svým způsobem odměna,“ usmíval se novopečený reprezentant.

Méně nadšení už určitě v sobě skrývají úděly nováčků v jakémkoliv týmu. „Sbírání puků je prostě věc těch nejmladších, takže mě to neminulo.“ Dál už premiéra na reprezentační akci seniorského charakteru nabízí hlavně samá pozitiva. „Nasbírám nové zkušenosti, jak to chodí. Poznám hráče, mezinárodní úroveň, věřím, že mi to něco dá. A je to pro mne také motivace na sobě dále pracovat,“ uvědomuje si jeden z party tří nováčků v reprezentační kabině.

Ten definitivní debut prožije Lukáš Klok ve čtvrtek 9. února 2017 v 19:15, kdy český tým odehraje první duel turnaje, a to hned proti domácímu Švédsku.

Foto: Kryštof Rossmann