Header image
«
»
  • Odehráli jsme dobré utkání, těšilo Jakuba Voráčka

    27.04.2017 | Filip Kortus
    Odehráli jsme dobré utkání, těšilo Jakuba Voráčka

Č e s k é B u d ě j o v i c e - Byly to nervy, ale všechny body zůstaly v Budvar aréně pro národní tým České republiky. Češi museli od osmé minuty zápasu dohánět dvoubrankové manko, když se trefil Pihlström a Aaltonen. Nejprve snížil ještě v první třetině Červenka, ve druhé vyrovnal Rutta a obrat dokonal ve třetí třetině Robin Hanzl. Češi tak slaví na úvod turnaje tříbodovou výhru.

Tento článek patří k zápasu FIN - CZE 2:3

Čeští hokejisté na úvod Carlson Hockey Games otočili nepříznivě se vyvíjející utkání s Finy a díky výhře 3:2 si připsali první tři body do tabulky. V národním dresu už nechyběly první posily z NHL, ofenzivní tahoun JAKUB VORÁČEK z Philadelphie byl po zápase se Suomi spokojen. „Podle mého jsme hráli dobře. Měli jsme dobrý začátek, bohužel jsme ale inkasovali dvě slepené branky. Nepanikařili jsme a nakonec jsme dotáhli utkání do vítězného konce,“ těšilo křídelního útočníka.

Ani po nevyvedeném úvodu se tým kolem Josefa Jandače nepoložil. Nadále byl aktivní a na konci zápasu byl po zásluze odměněn. „Inkasovali jsme druhou branku už v osmé minutě, tudíž jsme měli dostatek času na zvrat v utkání. Věděli jsme, že hrajeme dobře a jsme schopni něco s výsledkem udělat. To se povedlo a bereme tři body,“ popisuje Voráček vývoj utkání.

Při letošním prvním zápase za reprezentaci zaujal Jakub Voráček místo pravého křídla v první formaci. Formaci tvořil s Romanem Červenkou a méně zkušeným Petrem Holíkem. „Petr hrál velmi dobře. Kdykoliv jsem se podíval, tak byl tam, kde měl být,“ chválil mladšího spoluhráče z lajny, jehož pozici prvního centra by na mistrovství měl zaujmout Tomáš Plekanec. Celkově byl sedmadvacetiletý forvard s hrou své formace spokojen. „Dokázali jsme si často vytvořit tlak, dobře jsme forčekovali. Hráli jsme jako lajna velmi dobře,“ spokojeně hlásil po utkání.

Posila národního týmu ze zámoří se zapojila do zápasu po téměř čtrnácti dnech. „Skoro čtrnáct dní jsem nestál na ledě, ale překvapivě jsem se cítil dobře. Chvíli jsem se ve druhé třetině zavařil, takže jsem to musel rozdýchávat. Ale zvládl jsem to,“ usmál se. Překážkou pro Voráčka nebyl ani přechod na širší kluziště. „Nebylo to úplně špatné, velký rozdíl to ale je. Zejména v obranné třetině při bránění, na což nejsem moc zvyklý.“