Header image
«
»
  • Prokázali jsme proti Švédům velkou sílu, věděl Pavel Francouz

    29.04.2017 | Filip Kortus
    Prokázali jsme proti Švédům velkou sílu, věděl Pavel Francouz

Strhující podívaná s krásným vyvrcholením. Diváci v Českých Budějovicích si museli náramně užít sobotní podvečer na Carlson Hockey Games, kdy Česká republika v úchvatném utkání přejela Švédy v poměru 8:4. Po celé utkání se oba soupeři přetahovali o vedení, až v posledních třech minutách přidali Češi tři branky a dali zápasu jasný směr.

Tento článek patří k zápasu CZE - SWE 8:4

Od úvodních minut zápasu bylo znát, že se bude na co dívat. Oba reprezentační výběry létaly nahoru, dolů. Diváci se náramně bavili. Zápas nakonec skončil brankovými hody, které načal Tomáš Kundrátek. "Vzpomněl jsem si na utkání před třemi lety, kdy jsme v Praze vedli 3:1. Tenkrát nám to Švédové otočili a dnes jsem si říkal, že by se to také mohlo otočit. A povedlo se," culil se PAVEL FRANCOUZ.

Čechy ani napodruhé v turnaji nepoložil nepříznivý výsledek, znovu otočili vývoj utkání, ve které prohrávali už o dvě branky. "Je to pro mne ohromné překvapení, vůbec jsem nečekal, že bychom mohli takto vyhrát. Ukázali jsme, že máme v týmu velkou sílu," pravil po utkání. Na jih Čech přivezl švédský trenér Rikard Grönborg silný výběr s dvanácti hráči z NHL. Brankář Francouz měl možnost vyzkoušet si, jaké to je proti nim chytat. "Hráči mají mimořádně kvalitní střelu, z pozice mezi kruhy se moc nemýlí, což předvedli při utkání. Je v tom rozdíl oproti hráčům z jiných soutěží."

V první třetině si čeští hokejisté vyzkoušeli, jaké to je hrát v dresech, se kterými nastupovali dřívější reprezentanti. "V hale bylo od začátku zápasu velké horko a těžké dresy tomu moc nepomáhaly. Sice jsme byli více zapocení, ale zase takový rozdíl to nebyl." Přesně před sedmdesáti lety získal národní tým první titul mistrů světa, zápasem se Švédskem tak Češi oslavili výročí. "Člověk měl s dresy na sobě zvláštní pocit, představuje si, jaké to měli hráči před námi. Bylo to hezké gesto, že jsme si na to tímto způsobem vzpomněli," kvitoval brankář Čeljabinsku.

Brankář vítězného mužstva ocenil i výbornou kulisu, kterou vytvářela vyprodaná aréna od prvních minut utkání. "Nedivím se, že Motor hraje vysoko v tabulce. Podpora v Českých Budějovicích je neskutečná, lidi hokej žerou. Ohromně nám pomáhali," vysmekl poklonu budějovickým příznivcům.

FOTO: Martin Kurfiřt