Header image
«
»
  • Využít mé šance, tak jsme možná vyhráli, lituje Jakub Klepiš

    08.11.2017 | Dominik Mihailescu
    Využít mé šance, tak jsme možná vyhráli, lituje Jakub Klepiš

Čeští hokejisté v rámci prvního utkání neuspěli s výběrem Švédska. Výběr Tre Kronor zvítězil výsledkem 5:3 a připsal si první tři body do tabulky turnaje Karjala. V zápase se dostal do několika velkých šancí i zkušený český forvard Jakub Klepiš. Z jeho výrazu ve tváři šlo ovšem cítit zjevné zklamání. „Kdybych to všechno proměnil, tak bychom možná vyhráli,“ konstatoval útočník Mladé Boleslavi.

Tento článek patří k zápasu SWE - CZE 5:3

Zápas hned ze začátku nabral velké tempo a Češi jednu dobu výběr švédských korunek přehrával. „Dnešní zápas rozhodně nebyl nejhorší. Byly tam špatné pasáže, ale hlavně jsme nedokázali využít velké šance,“ mrzelo Klepiše. Stejné pocity měl i hlavní trenér národního týmu Josef Jandač. „Myslím si, že v té první třetině byla naše hra nejlepší, v druhé periodě jsme se zbytečně zahazovali v obranném pásmu, nicméně se tam stále držela šance na dobrý výsledek,“ přiznal kouč.

Třetí třetina byla ovšem pro národní tým rozhodující. Reprezentace dostala dvě branky v oslabení, které byly téměř stejné. „Ukázalo nám to, že je něco špatně. Myslím si, že za to mohla zejména otevřená hra, kterou jsme se prezentovali,“ řekl o rozhodujícím momentu Jandač.

Češi však zápas mohli ještě v průběhu poslední periody zkorigovat. Nicméně šance, do kterých se dostali hráči národního výběru se potýkaly se špatnou koncovkou. „Nedokázali jsme využít velké šance. Já konkrétně jsem tam měl dvě. Kdybych je všechny proměnil, tak bychom možná vyhráli,“ smutnil Jakub Klepiš. Útočník Mladé Boleslavi se dokonce dostal do samostantého úniku po skvěle nacvičeném signálu. „Snažil jsem se střílet na víko, ale gólman mě vychytal. Bohužel.“

Další utkání sehrají čeští hokejisté v Helsinkách. Reprezentaci budou čekat houževnatí Švýcarové. „Do zápasu s nimi musíme rozhodně zlepšit hru v oslabení. Naopak přesilové hry jsme odehráli fajn,“ uzavřel rozhovor Klepiš, která následně smutný zamířil do útrob hokejové haly v Örebru.