Header image
«
»
  • RUS - CZE 5:2 - Všude jsme byli o krok pozdě, hodnotí zápas s Ruskem Jandač

    12.11.2017 | Dominik Mihailescu
    RUS - CZE 5:2 - Všude jsme byli o krok pozdě, hodnotí zápas s Ruskem Jandač

Česká hokejová reprezentace nezvladla poslední utkání s mužstvem Ruska. Prohru 2:5 nesl nelibě i trenér národního mužstva Josef Jandač, na kterém bylo zjevné zklamání. "Soupeř nás přejel ve všech směrech. V agresivitě, bruselní... Musíme se na to zpět podívat," řekl kouč těsně po skončení utkání. Dárek v podobě vítězství, tak trenér ke 49. nározenínam, nedostal.

Tento článek patří k zápasu RUS - CZE 5:2

Do utkání Česko nevstoupilo vůbec dobře. Rusové celou úvodní periodu národní tým přehrávali. Není také divu, že mužstvo Josefa Jandače prohrávalo po první části hry 3:0. "Soupeř nás přejel ve všech směrech. V agresivitě, bruslení… Musíme se zpětně na to vše podívat. Jsme velice zklamaný z tohoto výkonu," řekl k výkonu mužstva trenér reprezentace.

V druhé třetině to už vypadlo, že by český celek mohl srovnat tempo a po brance Dominik Kubalíka ještě žil plamínek naděje. Nicméně národní celek vzápětí inkasoval a Rusové byli opět na své vlně. "Všude jsme byli o krok pozdě, a tak jsme nedokázali na nic reagovat," prozradil Jandač se smutným výrazem ve tváři.

Za stavu 5:1 ještě dokázal Jakub Klepiš snížit stav zápasu, ale na bodové rozdělení tento gól neměl vliv. Avšak branka, již zmíněného forvarda ,zejména vyplynula z jeho skvělé hry na celém turnaji. "Jeho výkon je velikým potěšením. Budeme jej sledovat ještě v lize," prozradil kouč. Stejně podobně hodnotil i Marka Mazance, který odchytal dvě utkání a v obou se ukázal v dobrém světle. "Ukázal nám velice dobré kvality," řekl Jandač.

Otázkou zůstává, jak trenér bude reagovat na olympijskou nominaci. Ta je sice ještě daleko, ale Karjala jistě napověděla. "Máme ještě jeden turnaj na to, abychom pozvali jiné hráče," uzavřel rozhovor kouč České republiky a zamířil do útrob stadionu.