Header image
«
»
  • Šli po nás, ale Francík to výborně zavřel, těší Davida Skleničku po výhře nad Finy

    19.04.2018 | Šimon Sedlařík
    Šli po nás, ale Francík to výborně zavřel, těší Davida Skleničku po výhře nad Finy

Český národní tým na pardubických Carlson Hockey Games zvládl duel s Finskem, když nepříjemného soupeře přetlačil 3:1, a připsal si první důležitý zisk. Dvěma asistencemi se na povedeném večeru podílel i plzeňský David Sklenička, přičemž první z jeho přihrávek proměnil ve svůj premiérový gól v reprezentaci Filip Zadina. „Nevím, jestli střílel, nebo nahrával, ale Fini si to tam sklepli a já mu gratuluju,“ usmívá se bek druhé české formace.

Tento článek patří k zápasu FIN - CZE 1:3

Severský vyzyvatel se na začátku turnaje prezentoval velmi nepříjemným a fyzickým hokejem, tři body jsou proto skutečně vydřené. „Šli po nás hodně, vůbec jsme neměli čas na rozehrávku. Především pro nás, obránce, to bylo dost nepříjemné. Byly tam i nějaké chyby, ale Francík (Pavel Francouz) to výborně zavřel a podržel nás. Je to super pocit,“ pochvaluje si zadák plzeňské Škody.

O výsledek se však výrazně zasloužil i on. Mimo jiné právě jeho nahození zužitkoval v úvodní trefu zápasu Filip Zadina, byť mu pomohl jeden z hráčů soupeře. „Byla tam skrumáž u mantinelu, pak to Kautič (Martin Kaut) posunul na mě na modrou a já to hned posunul dál na Záďu. Gratuluju mu k prvnímu gólu v repre,“ vzkazuje šikovnému útočníkovi zámořského Halifaxu.

Carlson Hockey Games, které se v hokejové baště Čech pořádají po pěti letech, slouží především jako příprava na mistrovství světa, které v květnu pořádá Dánsko. I přesto však Češi na domácí půdě pochopitelně touží po příčce nejvyšší. „Určitě bychom rádi vyhráli. Je tady hodně kluků, takže se protočíme a uvidíme, kdo nakonec odcestuje, ale i když je to příprava, chceme jednoznačně zvítězit,“ potvrzuje týmové ambice česká devítka.

Podpořit národní celek přišlo do Tipsport areny více než 6 000 fanoušků – a jejich hlasivky byly po celou dobu dobře slyšet. „Pardubice mají opravdu skvělou atmosféru. I když tady jezdíme v extralize, pokaždé přijde hodně lidí a všichni fandí výborně. Musíme jim moc poděkovat,“ uznává David Sklenička, že se dnes Češi mohli spolehnout i na šestého hráče.

Toho bude nicméně potřeba i v sobotu, kdy se svěřenci trenéra Jandače postaví výběru Tre Kronor. Švédi dokázali ve stejný čas uspět na horké půdě Jaroslavle a z Ruska si odvážejí vítězství 2:1. Jak na ně? „Abych řekl pravdu, ještě jsem je letos hrát neviděl. Probereme to na videu a dobře se na ně připravíme. Doufám, že to dopadne stejně jako dneska,“ dodává na závěr.