Header image
«
»
  • Mladíci se učí rychle. Nároďák na nich v budoucnu bude stát, tvrdí Michal Jordán

    20.04.2018 | Šimon Sedlařík
    Mladíci se učí rychle. Nároďák na nich v budoucnu bude stát, tvrdí Michal Jordán

Česká reprezentace včera večer úspěšně vstoupila do pardubických Carlson Hockey Games, když v poměru 3:1 zdolala silné Finy. Omlazený národní tým překlopil misky vah na svou stranu ve třetí části, kdy se trefili Jaškin a Nestrašil, a v přípravě si připsal další cenný zisk. Coby bek první formace se pod skalp Suomi podepsal i Michal Jordán, který si po utkání mimo jiné pochvaloval, jak skvěle se s mezinárodní úrovní popasovali právě čeští debutanti.

Tento článek patří k zápasu FIN - CZE 1:3

Líbil se nicméně projev celého týmu a body do tabulky EHT putují svěřencům Josefa Jandače zaslouženě. Přestáli totiž také několik horkých chvilek v početní nevýhodě, neboť vyloučených bylo na jejich straně celkem devět. „To je na této úrovni strašně moc, vždyť přesilovky rozhodují zápasy. Na druhou stranu jsme si vyzkoušeli hru v oslabení a ta se nám celkem dařila, snad v tom budeme pokračovat,“ potěšilo Jordána.

„Všechna vyloučení i fauly stoprocentně byly, takže to bylo náročné jak pro kluky na ledě, tak i pro ty, kteří seděli na lavičce a do hry se nedostali. Pozitivní je, že jsme i přesto zápas dotáhli do vítězného konce. Pochválit musím Francíka (Pavla Francouze), kdyby tak dobře nezachytal, určitě bychom nevyhráli,“ skládá zlínský rodák poklonu reprezentační jedničce.

Oba patří k těm zkušenějším borcům, zmíněna však již byla i premiéra českých mladíků. Těch bylo na ledě opravdu všude plno a třeba Filip Zadina proměnil bojovnost před brankou ve šťastný první gól. „Bylo tam více energie a celkově se víc bruslilo. Kluci sice na mezinárodní úrovni nejsou tolik zkušení a občas tam jsou chyby, u videa na ně však upozorňujeme a snažíme se, aby se neděly tak často. Trenéři dělají dobrou práci,“ přikyvuje zadák ruského Chabarovsku.

Jinak si totiž na spolupráci s elitní budoucností tuzemského hokeje opravdu nemůže stěžovat. „Všichni kluci dokazují, že na to mají a jsou tady právem, takže doufám, že to tak vydrží. Snažíme se s nimi hodně mluvit, oni dobře reagují a zatím to vychází. Všichni se rovněž rychle učí a ukazují, že nároďák na nich v budoucnu bude stát,“ chválí spoluhráče.

I díky talentovaným dravcům tak zatím reprezentace v přípravě počítá pouze vítězství, což pochopitelně potěší. „Určitě je příjemnější, když se vyhrává, ale je to pořád příprava, takže se nemůžeme přeceňovat,“ odmítá Jordán sebeuspokojení nad dosavadními výsledky.

A právem. Další těžká prověrka čeká domácí výběr už v sobotu, kdy vyzve ambiciózní Švédy. Dokáže skolit dalšího severského velikána?