Header image
«
»
  • Třetí třetina ukázala, že můžeme hrát vyrovnaný hokej, tuší Filip Chytil

    26.04.2018 | Petr Šatalík
    Třetí třetina ukázala, že můžeme hrát vyrovnaný hokej, tuší Filip Chytil

Do utkání se Švédskem vstoupil mladý útočník New York Rangers ve čtvrté formaci. Během utkání se posunul do prvního útoku a v závěrečném dějství pomohl ke zlepšené hře českého mužstva. Filip Chytil pak sám byl na ledě při akci, která přinesla snížení na 1:3. Na víc však svěřenci trenéra Jandače proti silnému celku ze severní Evropy neměli.

Tento článek patří k zápasu CZE - SWE 1:3

Filipe, jak hodnotíte utkání se Švédy?
Přehrávali nás, zastavovali naše akce. Myslím ale, že jsme se ve třetí třetině zlepšili a musíme tak pokračovat, protože všechny týmy už budou mít hráče z NHL a budou úplně jinde než v Pardubicích, takže se na to musíme zaměřit a mít větší pohyb.

V závěrečné dvacetiminutovce se vaše hra opravdu zvedla, je tedy větší aktivita právě tou potřebnou ingrediencí?
Je to tak. Ve třetí třetině jsme proházeli formace a začali jsme hrát tak, jak jsme si řekli a konečně padl aspoň ten jeden gól. Začali jsme Švédům aspoň trošku stačit a hrát s nimi vyrovnaný hokej.

Na začátku utkání jste hrál s dalšími mladými spoluhráči ze zámoří, jaké to bylo?
Nemyslím si, že by to bylo špatné. Byli jsme často u soupeře v pásmu, měli šance. Samozřejmě tam byly nějaké chyby, ale myslím, že to prostě u mladých kluků bývá a my se snažili hrát, jak nejlépe umíme. Vytvořili jsme si i gólové šance, bohužel tam nic nespadlo, ale můžeme pokračovat v dalším zápase.

Následně jste se posunul do první formace, ale valné zlepšení to nepřineslo, že?
Nevím, co na to říct. Asi se nám tentokrát nedařilo nikomu, takže to trenér chtěl změnit. Aspoň jsme vyhráli třetí třetinu a to je důležité.

Jaká měla vůbec na tým Tří korunek platit taktika?
Myslím, že pořád ta stejná. Prostě hrát naši hru. To je klíčové, tak můžeme hrát s každým. Ale Švédové začali bruslit a nevím, co se s námi stalo, jestli jsme byli unavení po cestě. Ale přehrávali nás, vyhrávali souboje a v tom byl největší rozdíl.

Je výkon v závěrečném dějství něco, od čeho se můžete odrazit do sobotního duelu s Finskem?
Určitě, je to důležité, protože hrajeme tak brzy a je to turnaj. Myslím, že bude i trochu pozměněná sestava, ale ukázalo nám to, že s nimi můžeme hrát. Nevím, zda to vypustili nebo nehráli tolik naplno, ale my začali hrát lépe, proto jsme dali i gól a hráli vyrovnaný hokej.