Header image
«
»
  • Evropská hokejová špička míří do Brna, startují Carlson Hockey Games

    01.05.2019 | Jan Tajzler, foto: Jiří Grulich
    Evropská hokejová špička míří do Brna, startují Carlson Hockey Games

B r n o - Finální podnik Euro Hockey Tour hostí opět Česká republika. Vrcholná domácí reprezentační akce sezony se po šesti letech vrací do Brna, kde se odehraje pět z celkových šesti utkání turnaje nazvaného Carlson Hockey Games. V generálce na blížící se mistrovství světa se tak českým divákům naskýtá možnost vidět evropskou hokejovou špičku v doprovodu hvězd NHL.

Národní tým v Brně se ze slovenské Nitry do Brna přesunul již v úterý. Trenér Říha počítá pro turnaj s širokým kádrem, který zahrnuje 36 hráčů. Finální nominace pro mistrovství světa na Slovensku vzejde právě po skončení Carlson Hockey Games. Češi do turnaje vstoupí čtvrtečním duelem s Finy, kteří zatím ve svém středu čítají dvě posily z NHL.

Velké lákadlo pro fanoušky v Brně bude bezesporu přítomnost hráčů z NHL. Švédové mají již nyní ve svém výběru 18 zástupců elitní zámořské soutěže včetně hvězdného brankáře Henkrika Lundqvista.

Pozadu nezůstávají ani Rusové, kteří do Brna přivezou i superhvězdy Alexandera Ovečkina či Jevgenije Malkina. Právě s ruskou sbornou odehrají Češi poslední zápas turnaje, který bude skutečnou generálkou na ostrý start světového šampionátu.

„Diváci, kteří se na světový šampionát nedostanou, mají jedinečnou příležitost, jak vidět řadu skvělých hokejistů v akci. Věřím proto, že v Brně přivítají všechna zúčastněná mužstva plné tribuny a výborná atmosféra,“ přeje si prezident Českého hokeje Tomáš Král.

Mimo skvělé hokejové podívané se mohou fanoušci těšit na bohatý doprovodný program. Už před úvodním duelem s Finy bude oceněna kariéra mistra světa z roku 2010 Petra Hubáčka. Během celého turnaje se budou v brněnské DRFG areně objevovat také další sportovní hosté, proti Švédům obstará úvodní buly rychlobruslařka Martina Sablíková, na Rusy pak Čechy doprovodí Martin Erat. Zajímavá novinka se chystá pro nevidomé fanoušky, ti budou vůbec poprvé v historii mít k dispozici speciální komentář. Český hokejový svaz se tak připojuje k projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu, Světlušky a Českého rozhlasu Radiožurnál “Nevidomý fanoušek”.

Program Carlson Hockey Games 2019

Středa 1. května:

15:00 Švédsko – Rusko (Stockholm)

Čtvrtek 2. května:

17:30 Finsko – Česko (Brno)

Sobota 4. května:

14:00 Rusko – Finsko (Brno)

18:30 Česko – Švédsko (Brno)

Neděle 5. května:

14:00 Švédsko – Finsko (Brno)

18:00 Česko – Rusko (Brno)