Header image
«
»
  • Atmosféra byla skvělá, chválí brněnské publikum Letci z Philadelphie

    03.05.2019 | Filip Krůza, foto: Vít Novák.
    Atmosféra byla skvělá, chválí brněnské publikum Letci z Philadelphie

B r n o – Česká hokejová reprezentace má ze sebou první utkání na Carlson Hockey Games v Brně. Svého finského soupeře sice přestřílela, ovšem Seveřané byli produktivnější a nakonec zvítězili 3:2. Jak se nejen ke čtvrtečnímu zápasu vyjádřili Letci z Philadelphie Jakub Voráček a Radko Gudas?

Tento článek patří k zápasu FIN - CZE 3:2

Jakub Voráček: Ne nadarmo se říká, že fanoušci v Brně jsou nejlepší

Jsou pro vás tři přípravné zápasy v Brně před mistrovstvím světa důležité?
Každý zápas je důležitý. Je to hlavně pro nás, pro hráče, kteří toho v sezóně moc na širokém hřišti neodehráli. Druhá polovina zápasu od nás byla lepší. V té první jsme moc stáli. Pak jsme měli lepší pohyb a bylo to vidět. Je tedy na čem stavět.

Jak se těšíte na Rusy a Švédy, kteří mají týmy plné hráčů z NHL?
Samozřejmě, všechny zápasy jsou těžké. Švédové vyhráli dvakrát za sebou mistrovství světa. Rusové jsou také hodně nabití. Budou to těžké zkoušky. My se musíme hýbat od začátku zápasu.

Po delší době jste hrál na českém ledě. Jak se vám líbila atmosféra?
Super, vždy tu rád hraju. Hrál jsem tady v letech 2015 a 2011, jestli si to dobře pamatuju. Ne nadarmo se říká, že Brno má nejlepší fanoušky v lize.

Jak se vám hrálo s novými spoluhráči?
Bylo to dobré. Nebylo pro ně samozřejmě jednoduché skočit hned do zápasu. Je to o zvyku. První polovinu zápasu jsme si na sebe zvykali a Finům nahrávali tím, že stáli ve středním pásmu a nesjížděli puky. Poté jsme se rozjezdili a pohyb byl lepší od všech lajn.

Diváci si i přes prohru reprezentační duel proti Finsku užili. Foto: Vít Novák.

Radko Gudas: Tahle atmosféra mi chyběla!

Jak hodnotíte zápas s Finskem?
Byly tam dobré momenty. Myslím, že třetí třetina byla výborná. Ta druhá až tak moc ne. V první jsme měli herně navrch, ale nedostávali se do šancí. Když jsme se dostali ke střelám, tak ty pak neměly takový průraz jako potom ve třetí třetině.

Není potřeba zlepšit tlak do brány a clonění brankáři?
Myslím si, že ano. Určitě se nám stálo, že střílíme a před bránou nikdo není. Občas také střílíme moc brzo. Nepočkáme si na útočníka, až tam dojede. Trošku jsme se v tom hledali. Myslím si ale, že když šel zápas dál a dál, tak jsme hráli líp a líp.

Jak to vypadalo během zápasu v kabině?
Vesměs tam byla pozitivní nálada. Po první třetině jsme mysleli, že máme daleko lepší pocit ze hry. Na jejím konci jsme dostali gól, to nikdy nepomůže. Ve druhé třetině jsme naopak dali v závěru gól my, takže to nám zvedlo náladu. Měli jsme si ale co říct. Přehrávali nás, zbytečně jsme ztráceli puky v naší třetině. Nehráli jsme s takovým klidem, s jakým dokážeme hrát.

Co očekáváte od zápasů se Švédskem a Ruskem?
Bude to určitě velký test. Švédové i Rusové mají nabitý tým. Bude to zajímavé. Musíme se k tomu postavit se srdcem, stejně jako na konci zápasu s Finskem. Když je budeme tlačit a hrát náš hokej, tak máme šanci vyhrát.

Co říkáte na brněnské publikum?
Skvělé, tahle atmosféra mi chyběla. Diváci řvali od začátku do konce. Je to potřeba. Já jsem rád, že nás podporovali až do konce. Dobře si to tu pamatuju, hrál jsem zde první zápas za chlapy. Od té doby se nic nezměnilo, je tu pořád super atmosféra.