Header image
«
»
  • Konečné vítězství nás ohromně těší, řekl Biljaletdinov

    16.12.2012 | Vojtěch Pojer
    Konečné vítězství nás ohromně těší, řekl Biljaletdinov

Moskva - Konečnými vítězi Channel One Cupu se stali Rusové, kteří během tří zápasů neztratili ani bod. Švédsko a Česko sice přehráli jednoznačně, Finsko však do posledních minut odolávalo, a vyrovnané šance sídlily na obou stranách. Po čase se ale ukázala ruská síla a hvězdy z NHL, jejichž kombinace zajistila sborné první místo na domácím turnaji v sérii EHT.

V zápase o první místo bylo vše otevřeno. Kdyby vyhrálo Finsko, mohlo vyhrát turnaj. Kdyby vyhrálo Rusko, trofej by dostala sborná. Finům se však nevedlo. „Zápas jsme odehráli dobře. Obzvláště první třetinu, ve které jsme byli Rusům rovnocennými soupeři. Nyní nezbývá, než Rusům pogratulovat,“ uvedl Jukka Jalonen, hlavní trenér Finska.

Stejného názoru byl i Zinatulja Biljaletdinov, hlavní trenér Ruska. „Finové hráli dobře, ale my jsme byli lepší. Sice se nám nepovedlo vše, co jsme chtěli, ale snažili jsme se hrát to nejlepší, co umíme. Ve druhé třetině jsme hráli spíše defenzivně, na naší hře se to dost negativně podepsalo. I přes všechna klopýtnutí jsme ale hráli dobře,“ řekl kouč.

Největším problémem mladého finského výběru se stalo neproměňování šancí. „Tam nám vskutku teklo do bot. Góly byly náš největší problém. I přes výsledek jsem ale spokojen, na možnosti našeho mladého týmu jsme hráli více než obstojně,“ prohlásil Jalonen.

A v čem viděl finský trenér klíč ruského úspěchu? „Rusové hráli skvělou ofenzivu, ničeho se nebáli a šli do dobrých kombinací. Podporováni brankářem Barulinem byli opravdu těžkým soupeřem. Hráli jako tým. Nejen hvězdy typu Kovalčuk a Malkin. Všichni hráli dobře,“ dušoval se hlavní kouč Finska.

I Ruský trenér si byl vědom síly svého týmu. „Neudělali jsme skoro žádné individuální chyby. Sestavu jsme měli poskládanou skvěle, měli jsme k dispozici mnoho hráčů, kteří jsou v širší nominaci na mistrovství světa. Konečné vítězství v Channel One Cupu nás obrovsky těší,“ uzavřel Biljaletdinov.