Header image
«
»
  • Chyběl nám důraz před brankou, litoval kapitán Švédů Persson

    08.02.2013 | František Borek
    Chyběl nám důraz před brankou, litoval kapitán Švédů Persson

M a l m ö – Švédsko ve čtvrtečním utkání vletělo na český národní tým ve velkém, v první třetině mu takřka nedalo šanci, ovšem poté polevilo. A Češi trestali. Nejprve se prosadil Michal Vondrka a druhou pojišťující branku na začátku třetí třetiny přidal Jiří Novotný. Hostitelská země třetího turnaje v letošní sezoně v rámci Euro Hockey Tour tak ve svém úvodním vystoupení prohrála 0:2. Niklas Persson, kapitán švédského týmu a hráč moskevského CSKA, viděl problém v důrazu před Salákovou brankou.

Tento článek patří k zápasu CZE - SWE 2:0

Označil byste vaši prohru za překvapení?
Ne, určitě ne. Narazili jsme na velice silného soupeře, kterého jsme sice přestříleli a chvilkami i přehrávali, nicméně vše se odehrávalo daleko od české branky. Chyběl nám důraz. Češi prokázali kvalitu a na rozdíl od nás své šance proměnili.

V první třetině jste měli velkou převahu...
Ano, máte pravdu, soupeře jsme přehrávali hlavně v pohybu. Měli jsme hodně střel, ale ani jednu z šancí jsme bohužel nedokázali využít a bez gólů se pochopitelně nedá vyhrát.

Do druhé periody ale nastoupilo úplně jiné Švédsko. Co se změnilo?
První třetina byla z naší strany v pořádku, ale ve druhé jsme byli velmi špatní. Jako bychom se báli jít do souboje, nebruslili jsme a jedno naše zaváhání dokázal soupeř využít. A to ještě k našemu štěstí neproměnil trestné střílení.

Do Malmö Areny dorazilo něco málo přes 5 tisíc fanoušků. Co jste na to říkal?
Musím se přiznat, že jsem předpokládal větší návštěvu. Očekával jsem kolem sedmi tisíc fanoušků, tak doufám, že to o víkendu bude lepší.

V sobotu vás čeká těžký zápas s Ruskem. Co od něj očekáváte?
Rusko má jako vždy velice silný tým složený z top hráčů hrajících Kontinentální hokejovou ligu. Bude to zároveň i pro mě zajímavý zápas, neboť nastoupím proti několika svým spoluhráčům z CSKA Moskva. Především ale jako tým budeme chtít napravit dojem z utkání s Čechy.