Header image
«
»
  • Chtěl bych poděkovat divákům za pěkné přivítání, vzkazuje Petr Hubáček

    25.04.2013 | Pavel Kuba
    Chtěl bych poděkovat divákům za pěkné přivítání, vzkazuje Petr Hubáček

Po dvou letech se opět představil na ledě brněnské KAJOT ARENY, tentokrát však v reprezentačním dresu. Brněnský rodák Petr Hubáček nastoupil k prvnímu zápasu Českých hokejových her proti finskému výběru a díky vstřelené brance a asistenci byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Po utkání se tak řeč stočila nejenom k právě skončenému duelu, ale i k brněnskému publiku, které se na svého oblíbence velmi těšilo.

Tento článek patří k zápasu CZE - FIN 3:2

Petře, po dvou letech zápas před brněnským publikem a hned jste získal ocenění pro nejlepšího hráče turnaje. Jak se cítíte?
Potěší to. Dostal jsem navíc hodinky a já hodinky nenosím, nevím, co s nimi budu dělat.

Vaše lajna ovšem vypadala, že si docela sedíte. Díváte se na to podobně?
Už jsme odehráli společně celkem hodně zápasů, vyhovujeme si. Každý jsme povahově trošku jiný, každý máme jiné úkoly, ale dohromady si jako lajna sedíme. I dnešní zápas jsme odehráli slušně, bylo by fajn, kdybychom jako trojka zůstali i nadále.

Mluvili jste třeba o tom již s trenérem ohledně blížícího se šampionátu?
To ne, to je ještě moc dopředu. Všechno je to hlavně o předvedeném výkonu na ledě, je tady pětadvacet kluků, kteří se rvou o účast na šampionátu. Kdo bude hrát nejlépe, pojede do Švédska.

Všímal jste si, jak si diváci žádali, abyste vstřelil první gól, který jste pak doopravdy zaznamenal?
Chtěl bych jim hlavně poděkovat za pěkné přivítání, o góly tolik nejde. Po dvou letech zpátky v Brně jsem se snažil trochu krotit v sobě emoce, abych toho moc nedával na ledě najevo. Ale upřímně jsem velmi rád, že jsem si tady opět mohl zahrát.

Navíc si vás znovu vyžádali zpátky na led při děkovačce.
Tak to už je ten tradiční komeťácký zvyk. Lidé většinou čekají nějaké další větší oslavy přímo na ledě, ale na to já moc nejsem. Většinou vyjedu na led, kývnu hlavou, zatleskám jim. Důležité je divákům za jejich podporu poděkovat.

Musel jste radit spoluhráčům, jak se v Brně při děkovačce chovat?
To ne, nebavili jsme se o tom. Je pravda, že v Brně je to specifické. Většinou když se hraje někde domácí zápas za nároďák, poděkuje se ze středového kruhu a jede se zpět do kabin. Ale jak říkám, nic připraveného jsme neměli. Původně jsem si chtěl vzít děkovačku na starost, ale měl jsem rozhovor pro televizi a tak jsem tam nebyl.

Chtěl jste svoji úvodní gólovou střelu umístit přesně tam, kam jste se trefil?
Upřímně, vždycky při takových situacích zavírám oči. K tyčce směr brána, většinou mi to ale lítá vedle. Byla to pěkně sehraná akce celého útoku, Zbyněk Irgl odvedl dobrou práci, když šel do brány, stáhl na sebe hráče a otevřel mi prostor. Já dostal přesný pas od Jirky Novotného a už to byla jen otázka trefit či ne.

Jak na vás vůbec působil první zápas turnaje?
Myslím, že jsme hráli fakt slušně. Oproti předcházejícím zápasům jsme se proti silným Finům více koncentrovali na zápas, odvedli jsme stoprocentní nasazení. Od první minuty jsme hráli velmi aktivní hokej, možná z toho byli i Finové překvapeni.