Header image
«
»
  • Švédsko zničilo český tým ve druhé třetině

    10.11.2005 | Lukáš Hykš
    Švédsko zničilo český tým ve druhé třetině

Český tým vstoupil do utkání dobře, v 10. minutě otevřel skóre ve vlastním oslabení Petr Ton. Domácí sice hned o minutu později vyrovnali, ale díky dvěma přesilovkovým trefám Miloše Hořavy šli čeští hráči do kabin s dvoubrankovým náskokem. Ve druhé části však Švédově opět zabrali a v polovině zápasu již bylo vyrovnáno. Ve 31. minutě navíc přidal další trefu Berglund a zavelel definitivně k obratu. V závěrečném dějství pak ještě korunovali vítězství domácích Andreas Johansson a Marcus Ragnarsson.

Švédsko
Kinnarps Arena, Jönköping
10.11.2005
19:00
6:3
(1:3, 3:0, 2:0)
Česko
Branky: 11. Berglund (M. Johansson), 24. Hannula (J. Jönsson), 30. Boumedienne (K. Jönsson), 31. Berglund (Karlsson), 55. A. Johansson (K. Jönsson, Hallberg), 58. Ragnarsson (Petrasek) - 10. Ton, 13. Hořava (Hejda), 15. Hořava (Ševc). Rozhodčí: Karabanov (RUS) - Svensson, Ulrichsson (oba SWE). Vyloučení: 7:7. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 6944. Průběh utkání: 0:1 - 1:1 - 1:3 - 6:3.

Švédsko: Liv - Ragnarsson, Petrasek, Oduya, M. Johansson, Ledin, Hellberg, K. Jönsson, Boumedienne - Lundqvist, Davidsson, Hannula - Berglund, Karlsson, Wallin - Emwall, A. Johansson, Eriksson - Melin, J. Jönsson, Kahnberg.

Česko: Hnilička - J. Novák, Kolařík, Kántor, Blaťák, Ševc, Hejda, Ptáček, Čáslava - Tenkrát, Broš, Hlinka - Vlasák, Burger, V. Novák - Ton, Kalla, Pletka - Hořava, Skuhravý, Hubáček.

Úvod zápasu byl oboustranně opatrný. První šance se zrodila až v 9. minutě, když Jönsson našel před brankou osamoceného Kahnberga. Tentýž hráč o chvíli později donutil faulovat Kántora a získal pro svůj tým přesilovku. Skóre se ale paradoxně měnilo na druhé straně. V oslabení zachytil puk Petr Ton, projel z obranného pásma po křídle až před Liva a přesnou střelou nedal švédskému brankáři šanci. Domácí se však rychle dokázali otřepat. Půl minuty před návratem Kántora dorazil střelu Magnuse Johanssona za Hniličku Berglund. Na konci 12. minuty si počínal v rozporu s pravidly Boumedinne a i Česko si tak mohlo zahrát početní převahu. Na její využití potřebovalo třiadvacet sekund. Livem vyraženou Hejdovu střelu usměrnil v čase 12:20 do sítě Miloš Hořava. Obdobná situace nastala o tři minuty později. Tentokrát na trestné lavici seděl Ragnarsson a střílel Ševc. Role zakončovatele se pak opět zmocnil Miloš Hořava. Čeští hráči dvoubrankový náskok udrželi až do přestávky a do kabin mohli jít spokojeni.

Hned na začátku druhé části měl možnost k navýšení skóre Broš, ale to bylo z české strany na dlouhou dobu vše. Švédové zapnuli na plné obrátky a góly v Hniličkově síti na sebe nenechaly dlouho čekat. Ve 24. minutě nechala naše obrana projet do útočného pásma Hannulu a ten tvrdou střelou propálil Milana Hniličku. Švédský tlak pokračoval i nadále. Ve 29. minutě z převahy hráčů tří korunek rezultoval faul Ptáčka. Ptáček vydržel na trestné lavici pouhých šestnáct sekund. V čase 29:06 se proti dezorientovanému Hniličkovi prosadil Josef Boumedinne. Za další minutu Švédové již vedli. Karlsson objel branku, přihrál u tyčky číhajícímu Berglundovi a Hnilička byl bezmocný. Stav 4:3 nakonec platil i po čtyřiceti minutách.

Čeští hráči v závěrečném dějství zlepšili pohyb, ale Livovi příliš práce nenadělali. Výjimkou byla situace ze 45. minuty, kdy Češi hráli přesilovku a po Novákově střele se málem dostal k dorážce Broš. Ve 48. minutě měl při poskytnuté výhodě příležitost k vyrovnání Čáslava, jenže z dobré pozice mířil pouze do švédského gólmana. Následná přesilovka se svěřencům Aloise Hadamczika vůbec nepovedla. Definitivní naděje na obrat v utkání zhatil v 55. minutě Andreas Johansson. Při hře 4 na 4 tečoval střelu Kennyho Jönssona a bylo rozhodnuto. To ale ještě nebylo ze švédské strany vše. V 58. minutě trefil Ragnarsson přes clonící hráče před českým brankářem přesně růžek branky a završil počet zásahů do Hniličkovy sítě na půltucet.