Header image
«
»
  • Střelcům došly náboje

    17.12.2005 | Petr Šašek
    Střelcům došly náboje

Šedesát minut podprůměrné hokejové podívané nepřineslo branku. V závěru třetí třetiny měl na holi rozhodnutí aktivní Hlaváč, v ideální pozici ale napálil jen tyčku. I v nastavené pětiminutovce mohli Češi rozhodnout, osamocený Vlasák z mezikruží však svoji šanci nevyužil. A tak zafungovalo heslo "Nedáš - dostaneš." V čase 63:40 zápas ukončil Karlsson, když využil křižnou přihrávku útočným pásmem.

Švédsko
Lužniky
17.12.2005
11:00
1:0 pr.
(0:0, 0:0, 0:0, 1:0)
Česko
Branky: 64. Karlsson (Jonsson, Magnus Johansson). Rozhodčí: Ravodin - Anisimov, Olenin (všichni Rus.). Vyloučení: 6:4. Využití: Bez využití.

Švédsko: Henriksson - Jonsson, Lindström, Pihl, Magnus Johansson, Oduya, Holmqvist, Frögren, Rhodin - J. Lundqvist, Karlsson, Melin - Eriksson, A. Johansson, Emvall - Hannula, Nordquist, Martensson - Umicevic, Mathias Johansson, Wallin.

Česko: Pinc - Ševc, Hejda, Rachůnek, Blaťák, Kadlec, Hamr, Kántor, Phillip - Tenkrát, Vlasák, Hlaváč - Kudrna, D. Moravec, Hořava - Bednář, Hübl, Šimánek - Kalla, Skuhravý, Šachl.

Do svého druhého zápasu na ruském Rosno Cupu vstoupili čeští hokejisté o něco aktivněji než Švédové. Poprvé Češi zahrozili ve zkrácené přesilovce již ve 3. minutě. V jedné z největších šancí první třetiny se objevil v 8. minutě Bednář, když sám najížděl na brankáře Henrikssona. Svůj blafák ale do gólového konce nedotáhl. Další větší příležitost přišla až v minutě sedmnácté. Hübl v ideální pozici ještě hledal Šimánka, který ale jeho přihrávku nečekal. V závěru první části o sobě dali vědět i seveřani, osamocený Švéd před Pincem však v rozhodující chvíli kotouč netrefil. Úvodní část hry nenabídla nijak strhující hokej, český tým byl mírně aktivnější než soupeř.

Poloprázdné Lužniky viděly ve druhé části o něco málo živější hru než v první třetině. Lukulské hody, co se týče počtu vyložených šancí, se ale opět nekonaly. Ve 29. minutě předvedli pěknou kombinaci Jihočeši Hübl se Šimánkem. Češi dobře forčekovali, čímž značně eliminovali švédské útočné snažení. Skandinávci Pince ohrozili po Hanullově průniku útočným pásmem, z bezprostřední vzdálenosti zahrozil i Nordquist. Poprvé se i trochu přitvrdilo. Po Hlaváčově důrazném snažení se v brankovišti se strhla v rohu menší šarvátka.

Do třetí třetiny vstoupili čeští hokejisté s pozměněnou sestavou, na nulové produktivitě to ale nic nezměnilo. V první polovině třetí třetiny si více šancí vytvořili Švédové. Tváří tvář Pincovi stál Lundqvist, chytrou akci vymyslel Karlsson. V druhé polovině závěrečné části se karta obrátila. Češi soupeře přebruslili a několikrát měli na holi rozhodnutí. Dvě minuty před koncem základní hrací doby tyčku napálil Hlaváč, obrovskou šanci měl hned v zápětí i Tenkrát. Střelci ale neměli svůj den, a tak zápas dospěl až do prodloužení.

Druhý bod mohl Čechům přisoudit v nastavené pětiminutovce Vlasák, osamocen mezi kruhy ale nedal. A tak zafungovalo heslo Nedáš-dostaneš. V čase 63:40 zápas ukončil Karlsson, když využil křižnou přihrávku útočným pásmem.