Header image
«
»
  • Rusové si dokráčeli pro třetí vítězství, Češi skončí poslední

    18.12.2005 | Marek Chlupatý
    Rusové si dokráčeli pro třetí vítězství, Češi skončí poslední

Domácí tým i v posledním představení na Rosno Cupu hladce dokráčel k vítězství. Po první třetině, kdy Rusové vstřelili rychle tři branky, to vypadalo na veliký debakl, ale čeští hráči se přece jen zkoncentrovali a utkání ještě zdramatizovali. ve skvělém světle se divákům představil talentovaný ruský útočník Malkin, který zaznamenal dvě branky a českým obráncům působil nemalé potíže. Na druhé straně opět zářil Jaroslav Kudrna. Třinecký útočník dal jedinou českou branku a k tomu přidal další krásné zakončení. V tu chvíli Zvjagina zachránila horní tyč.

Rusko
Lužniky
18.12.2005
15:00
3:1
(3:0, 0:0, 0:1)
Česko
Branky: 5. Malkin (Sušinskij, Charitonov), 8. Malkin (Sušinskij, Charitonov), 19. But (Kuljaš) - 45. Kudrna (Moravec).
Rozhodčí: Levonen - Anisimov, Olenin. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:0. Diváci: 11500. Střely na branku: 26:26. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Rusko: Zvjagin - Bykov, Vyšedkevič, Aťušov, Varlamov, Kuljaš, Gusev, Titov, Chomickij - Sušinskij, Malkin, Charitonov - Morozov, Zinovjev, Zaripov - Vlasenkov, Něprjajev, But - Simakov, Kurjanov, Koroljuk.

Česko: Svoboda (od 21. min Pinc) - Hejda, Kadlec, Rachůnek, Blaťák, Ševc, Hamr, Kántor, Phillip - Bednář, Vlasák, Hlaváč - Tenkrát, D. Moravec, Hořava - Mrázek, Hübl, Šimánek - Kudrna, Skuhravý, Šachl - Kalla.

Do posledního zápasu turnaje Rosno nastupovali domácí Rusové již jen z povinnosti. Vítězství v domácím turnaji měli již zajištěné. Zato Česká republika prohrála obě dvě střetnutí před tím, takže proti domácí Sborné chtěla uspět. To se jim ale vůbec nepodařilo. V současnosti největší ruský talent Malkin se prosadil hned při svém prvním střídání. Při útočné akci domácích našel Charironov mladého střelce a přesnou přihrávkou mu poslal kotouč tak, aby mohl bez přípravy vypálit. Gólman Svoboda jen bezmocně máchnul lapačkou do prázdna. Rusko naskočilo do zápasu s větším zápalem do hry, z čehož těžili na ledě. Agilní Malkin potvrdil svoji pověst i ve svém druhém střídání. Zjevil se opět sám před Svobodou a střelou pod horní tyč nedal českému brankáři šanci. Češi se vůbec nemohli dostat v průběhu první třetiny do tempa, čehož využil soupeř, který hře jednoznačně kraloval. Sušinskij mohl po spolupráci s výtečným Malkinem zvýšit již na třígólový rozdíl, ale Svoboda tentokrát pozorně jejich šanci zmařil. Češi před koncem první třetiny sehráli přesilovku, ve které ani jednou nevystřelili na ruskou branku. A když se z trestné lavice vrátil Kuljaš, hned se dostal do šance. Jeho střelu ale Svoboda vyrazil do prázdného prostoru, kde číhal But, jenž měl již snadnou úlohu dopravit puk do odkryté branky. Tím tedy skončil úvodní třetinu, ve které jasně dominovali Rusové.

Do druhé třetiny vyměnil kouč Hadamzcik brankáře. Místo Svobody se do branky nastěhoval Pinc. Češi již lépe eliminovali ruský tlak a sami se začali dostávat ke gólovým příležitostem. Dokonce v oslabení se dostal k šanci Blaťák, ale nakonec byl vytísněn, takže jeho střela příliš nebezpečná nebyla. Rusové přestali střílet s takovou intenzitou, jakou stříleli. Naopak Češi poprvé pohrozili. Dodatečně nominovaný Mrázek orazítkoval tyčku ruské branky. V polovině utkání mohl Malkin dovršit hattrick. Do jeho střely se ale na poslední chvíli položil Hejda. Na konci druhé třetiny hráli Češi dlouhou dvojnásobnou přesilovku. Ševc sice dvakrát nebezpečně vypálil, ale to bylo z české strany vše. Jinou lepší gólovou příležitost si naši nevypracovali, naopak mohli být rádi, že sami neinkasovali.

I vstup do třetí třetiny měli Češi opět lepší než do té předchozí. Moravec za brankou „míchal“ s pukem. Svedl na sebe pozornost, a pak nahrál před branku Kudrnovi, jenž konečně protlačil puk do ruské branky. Za dvě minuty měli Češi obrovskou příležitost a zároveň opět smůlu, když po přihrávce Hořavy mohl znovu Kudrna proměnit, ale opět pouze orazítkoval horní tyčku. Asi těch tyček bylo pořád málo, a tak Bednář trefil po akcích Hübla a Šachla další. Na konci utkání se Češi pokoušeli o zázrak, ale nebylo jim přáno. Po špatném úvodu se přecejen soupeři herně vyrovnali, gólově však nikoliv.