Header image
«
»
Česko
Globen Arena
29.04.2006
11:00
5:7
(0:4, 3:1, 2:2)
Rusko
Branky a nahrávky: 33. Štefan (Rolínek), 34. Hubáček (Peterek), 37. Prorok, 43. Irgl (Marek), 59. Peterek (Hunkes) - 1. Michnov (Archipov), 7. Jemeljejev (Kručinin, Sušinskij), 15. Sušinskij (I. Nikulin, Charitonov), 20. Zaripov (Kumelin, Malkin), 23. Aťušov (Kulemin, Zaripov), 44. Semin (Archipov, Michnov), 49. Sušinskij (Jemeljejev). Rozhodčí: T. Andersson - Lyth, Winge (všichni Švédsko). Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 3473.

Česko: Pöpperle (7. A. Svoboda) - Z. Michálek, Blaťák, Ševc, Krajíček, M. Čech, Kutlák, Hunkes, Škoula - Irgl, Marek, Hořava - Tenkrát, Kracík, Rolínek - Balaštík, Štefan, Prorok - Kudrna, Peterek, Hubáček. Trenéři: Alois Hadamczik, J

Rusko: Zvjagin - Chomickij, Žukov, Aťušov, Kolcov, I. Nikulin, Kručinin, Kuljaš, Jemelin - Michnov, Archipov, Semin - Kulemin, Malkin, Zaripov - Sušinskij, Jemeljejev, Charitonov - Simakov, A. Nikulin, Grigorenko. Trenér: Vladimir Krikunov.

Již bez opor, které odcestovali včera zpět do rodné země, nastoupili Češi k poslednímu utkání na turnaji. Do branky se postavil nováček Pöpperle a Rusko ho při reprezentační premiéře přivítalo brankou. V 1. minutě propadla brankáři mezi betony střela Michnova. Netrvalo dlouho a Sborná se radovala podruhé a mladíka z české branky v 7. minutě vyhnala. V úniku se nepovedeným blafákem prosadil zblízka Jemeljev. Mezi tyče se postavil Svoboda a hned musel několikrát vážněji zasahovat, v 15. minutě již kapituloval také. Únik zakončil Sušinskij umnou kličkou do bekhendu. Šikovnější Rusové na ledě vládli a Česko opět působilo bezradným dojmem. Když už se zdálo, že se třetina dohraje v poklidu, udeřil brankou deset vteřin před koncem útočník Zaripov. Čtyřgólový příděl v první třetině česká hokejová reprezentace dlouho nepamatovala.

Ještě hůře bylo na začátku druhé dvacetiminutovky, kdy se ve 23. minutě trefil v početní výhodě sjetý bek Aťušov. Češi hráli v křeči a jen těžko hledali recept na dobře zorganizovanou hru Ruska. Blýskání na lepší časy přišlo po polovině, kdy se ujala jedna z minima gólových příležitostí. Štefan využil zaváhání gólmana Zvjagina a do téměř prázdné branky stav korigoval. Vzápětí obránci zapomněli u levé tyče na zcela volného Hubáčka, který kolaps beků potrestal druhým gólem. Češi najednou ožili, když zjistili, že to půjde, vložili všechny své síly do útoku. Kýžené ovoce v podobě třetí branky přišlo tři minuty před druhým hvizdem, kdy se individuelně prosadil Prorok.

Aktivně vstoupili Češi také do třetí třetiny, což jim brzy přineslo v pořadí čtvrtou branku. Irglovo nahození z křídla proklouzlo Zvjaginovi mezi betony. Rusko se ovšem nerozpakovalo a s odpovědí přišlo za pár vteřin. Přečíslení dva na jednoho přetavil v další gól Semin. Brankové hody pokračovaly nadále. Poté, co před ruskou svatyní neuspěli Irgl s Hubáčkem, zahřmělo ve 49. minutě na druhé straně. Po vyhraném vhazování zamířil přesně do víka branky kapitán Sušinskij. Obdržené branky Česko zlomily a na několik minut opět ponořily do krize, ve které se mužstvo pod vedením Hadamczika na turnaji nachází. Účet v samém závěru uzavřel Kudrna, který individuelně prošel středem hřiště a bekhendem trefil horní růžek branky. Ačkoliv si trenér vyžádal oddechový čas a zkusil power play, další góly již nepadly. Česko prohrálo i svůj třetí zápas na turnaji, kde se umístilo na posledním místě bez jediného získaného bodu.