Header image
«
»
  • Čeští hokejisté porazili Švédy po nájezdech a jsou krok od vítězství v turnaji!

    21.12.2013 | David Schlegel, Dominik Tobola
    Čeští hokejisté porazili Švédy po nájezdech a jsou krok od vítězství v turnaji!

Pěkný hokej na ledě areny Bolšoj byl k vidění od 19:00 místního času. Utkání mezi Čechy a Švédy bylo od začátku plné nasazení, chytrosti a také šancí. Úvodní slovo sice řekl zásluhou Mikaela Johanssona hokejisté Tří korunek, ovšem bílé dresy se nevzdali. V 52. minutě ujel Robert Kousal, který nejen že vyrovnal, ale také tímto zásahem protrhl celkem 162 minut trvající neprůstřelnost Henrika Karlssona. Rozhodující trefu pak přidal Roman Červenka při samostatných nájezdech.

Česko
Bolšoj Ice Dome, Soči
21.12.2013
16:00
2:1 sn
(0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Švédsko
Branky a nahrávky: 52. Kousal (Němec), rozh. náj. Červenka – 35. Johansson (Paulsson, Hersley). Rozhodčí: Olenin, Anisimov – Lazarev, Raming.. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3352. Střely na branku: --:--. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Česko: Salák (Jakub Kovář) – Zámorský, Mojžíš, Krajíček, Barinka, Němec, Čáslava, Ševc – Nedvěd, Hlinka, Červenka – Sekáč, Jan Kovář, Vondrka – Vincour, Novotný, Šimánek – Nosek, Kousal, Buchtele – Radil.

Švédsko: H. Karlsson (Ullmark) – Kronwall, Burström, Andersen, Klinberg, Viklund, Rahimi, W. Karlsson, Hersley – Ericsson, Lundqvist, Persson – Thuresson, Wandell, Klasen – Paulsson, Sjögren, Johansson – Brodin, Engqvist, Bang.

Čeští hokejisté měli v první třetině pořádný kus štěstí. Engqvist těsně před Salákem zvedl puk pouze do břevna a pak Švédové završili pořádný kolotoč v přesilové hře tyčkou Burströma. I Češi zazlobili, ale únik Červenky vychytal Karlsson.

Skóre se měnilo až po polovině zápasu, když se mezi nohy brankáře Saláka trefil Johansson. Na začátku třetí třetiny mohl tentýž hráč přidat druhý gól, ale Salák ho vychytal a naopak po krásném pasu Němce vyrovnal po samostatném úniku Robert Kousal. Češi měli v samotném závěru výhodu přesilové hry, ale o výsledku zápasu nerozhodlo poté ani prodloužení.

V nájezdech Češi zle zatápěli Karlssonovi. Nedvěd a poté Červenka ho překonali takřka identickou střelou a švédský gólman si šťastně poradil jen s chytrým nájezdem Jana Kováře, který v rozhodující chvíli nedokázal zvednout puk. Ze Švédů se prosadil jen efektní otočkou Klasen a tak Čechům stačí v zítřejším utkání s Rusy k triumfu na Channel One cupu jediný bod.

Ohlasy po utkání

Alois Hadamczik (hlavní trenér České republiky): Výborně nám chytají oba brankáři. Máme zkušené hráče, kteří jsou dobří na puku. Na první lajně jde vidět, že všechny přehrává. Možná jsme dnes mohli předvést ještě větší důraz před brankou. V utkání jsme se nechali zbytečně vylučovat v útočném pásmu - jsou to zbytečné fauly holí, které se zde pískají. Sice jsme prohrávali, ale byli jsme lepším týmem. V kabině jsme si řekli, že do toho půjdeme s větším důrazem a vyplatilo se to. Nyní krátce zregenerujeme a do zápasu s Ruskem půjdeme opět vyhrát.