Header image
«
»
  • Gólovou přestřelku rozhodly až nájezdy, bod navíc berou Švédové

    06.11.2014 | Martin Dvořák
    Gólovou přestřelku rozhodly až nájezdy, bod navíc berou Švédové

V Leksandu byl k vidění velmi zajímavý zápas, v němž padalo hodně gólů a v němž dominoval útok nad obranou, a to na obou stranách. Švédové promarnili vedení po první třetině, Rusové v té druhé zabrali a vyrovnali, o vítězi tak nakonec rozhodly až samostatné nájezdy, v nichž byli úspěšnější domácí reprezentanti.

Švédsko
Leksand, Švédsko
06.11.2014
19:00
5:4 sn
(2:0, 1:3, 1:1 - 0:0)
Rusko
Branky a nahrávky: 2. Hersley (Danielsson, Klasen), 13. Engqvist (Brithén), 37. Ullström (Urbom, Klasen), 46. Wandell (Fransson), rozh. náj. Petersson – 31. Kugryšev (Slepyšev), 32. Kokarev (Zubov), 35. Radulov (Zubov, Medvěděv), 46. Slepyšev (Kugryšev). Rozhodčí: Hribik, Hodek (oba CZE) – Åhlén, Malmqvist (oba SWE). Vyloučení: 8:5. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6 634. Střely na branku: 29:21. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Švédsko: Nilsson (Karlsson) – Hersley, Fransson, Burström, Andersén, Rahimi, Urbom, Lundgren – Thuresson, Lundqvist, Danielsson – Petersson, Wandell, Klasen – Brithén, Engqvist, Ullström – Paulsson, Ericsson, Axelsson - Ridderwall, Janmark-Nylén

Rusko: Galinov (Sorokin) – Kutuzov, Medvěděv, Pivcakin, Rukavišnikov, Višněvskij, Mironov – Slepyšev, Kalinin, Kugryšev – Radulov, Apalkov, Averin – Petrov, Andronov, Žerděv – Bučněvič, Zubov, Kokarev.

Do utkání vstoupili lépe Švédové, kteří se gólově prosadili hned ve druhé minutě utkání, když se trefil Patrik Hersley. Rusům se v první třetině nedařilo vůbec nic, vázla kombinace, obrana měla velké problémy s lépe bruslícím soupeřem a není divu, že Švédové znovu skórovali. Ve 13. minutě, při vlastním oslabení, ujel Andreas Engqvist, který vstřelil druhý gól Tre Kronor.

Je otázka, co provedl s ruským týmem o přestávce kouč Znaroks, neboť Rusové vlétli do druhé třetiny doslova jako uragán a najednou to byli Švédové, kteří se dostávali pod tlak. Rusům stačilo k dokonalému obratu ze stavu 0:2 na 3:2 něco málo přes tři minuty, když se ve 31. minutě prosadil Dmitrij Kugryšev, pro něhož to byl premiérový gól za sbornou, za necelou minutu poté vyrovnával Denis Kokarev a obrat dokonal v 35. minutě Alexander Radulov. Nakonec však ani Švédové střelecky nezaháleli a již za dvě minuty bylo opět srovnáno, to se parádní střelou od modré prezentoval David Ullström.

Gólově bohatá druhá třetina diváky namlsala, ovšem v té třetí padly již pouze dva góly. Vedení Švédsku vrátil v čase 45:03 Tom Wandell, ale Rusové za čtyřiapadesát vteřin srovnali zásluhou Antona Slepyševa.

Tento stav pak vydržel až do konce základní hrací doby, nakonec i přes pětiminutové prodloužení a o vítězi tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. V těch se více dařilo domácím reprezentantům, prosadil se jak Petersson, tak Klasen, na opačné straně neskóroval ani Radulov, ani Kugryšev a vítězství tak mohli slavit Švédové. Autorem rozhodujícího nájezdu byl André Petersson.