Header image
«
»
  • V zápase plném zvratů byli šťastnější Rusové

    20.12.2014 | David Schlegel
    V zápase plném zvratů byli šťastnější Rusové

Ruští hokejisté si v sobotu připsali na Channel One cupu svou druhou výhru na turnaji. Opět o ni museli bojovat do posledních vteřin zápasu, tentokrát porazili Švédy 3:2. Hrdinou zápasu byl útočník Ilja Kovalčuk, který dal dva góly a na další přihrál.

Švédsko
Ledový palác Bolšoj, Soči
20.12.2014
12:00
2:3
(0:1, 2:1, 0:1)
Rusko
Branky a nahrávky: 25. Ericsson (Moller, Omark), 29. Hersley (Thörnberg) – 5. Bělov (Kovalčuk, Čudinov), 39. Kovalčuk (Šipačov, Čudinov), 44. Kovalčuk (Šipačov). Rozhodčí: Fraňo, Pešina (oba Česká rep.) – Sadovnikov, Zacharenkov (oba Rusko). Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 10 100. Střely na branku: 27:19. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

Švédsko: Karlsson – Gustafsson, Kronwall, Hersley, Fransson, Junland, Rahimi, Burström, Ridderwall – Omark, Ericsson, Moller – Petersson, Ryno, Thörnberg – Thuresson, Sjögren, Rödin – Janmark-Nylen, Lundqvist, Johnson.

Rusko: Barulin – Bělov, Čudinov, Kutuzov, Medvěděv, Zajcev, Mironov, Zubarev, Jakovlev – Plotnikov, Šipačev, Kovalčuk – Zaripov, Zubov, Mozjakin – Averin, Burmistrov, Grigorenko – Karpov, Kalinin, Kokarev – Paršin.

Neuvěřitelným gólem se dostali Rusové do vedení v 5. minutě. Bělov trefil zadní hrazení, od něj se puk odrazil před branku a Daniel Rahimi se snažil odpálit puk do bezpečí, netrefil ho a od jeho brusle se puk dostal do sítě. Tři korunky byly gólem hodně otřesené a mohly vzápětí inkasovat z hole Plotnikova podruhé. V závěru druhé třetiny mohl vyrovnat Moller, který se neukvapil a místo střely volil blafák do bekhendu. Puk mu však sjel z hole a i když ho ještě dokázal dostat před prázdnou branku, žádný z jeho spoluhráčů nedokázal puk dostat do sítě.

Na začátku druhé části lízl tyč pokus Grigorenka, ale nakonec udeřilo na druhé straně. Švédové dojeli vyhozený puk a po krásné přihrávce Mollera poslal puk pod Barulinovým betonem do sítě Ericsson. Ve 29. minutě pak Barulin podcenil nahození Hersleyho od modré čáry a Švédové vedli. Barulin pak své zaváhání napravil po fantastickém zákroku proti Mollerovi a to byl zřejmě rozhodující moment utkání. Ve 39. minutě totiž střelu Šipačjova z levého kruhu dorazil do sítě Kovalčuk a začínalo se od začátku. <> Ve třetí třetině sice Švédové svého soupeře výrazně přestříleli v poměru 12:6, ale nebylo jim to nic platné. Kapitán ruského výběru Ilja Kovalčuk totiž ve 43. minutě umístěnou ranou od modré poslal sbornou do vedení a Tre kronor už vyrovnat nedokázali. V závěru hráli v oslabení tři proti pěti, přesto v poslední vteřině měl vyrovnání na hokejce Moller.