Header image
«
»
  • Proti Rusku přišla třetí těsná porážka za sebou

    21.12.2014 | David Kovář
    Proti Rusku přišla třetí těsná porážka za sebou

Čeští hokejisté potřetí za sebou těsně prohráli. V utkání plném šancí podlehli dobře hrajícím Rusům. Ti i díky této výhře vyhráli Channel One Cup bez porážky ,a mohli tak oslavit vítězství na vlastní půdě.

Rusko
Ledový palác Bolšoj, Soči
21.12.2014
12:00
3:2
(2:0, 1:1, 0:1 )
Česko
Branky a nahrávky: 15. Kutuzov (Zubov, Paršin), 20. Grigorenko (Paršin), 25. Jakovlev (Zaripov) – 32. J. Kovář (Mozík), 48. Hrňa (Zaťovič) Rozhodčí: Sjoqvist, Linde – Sadovnikov, Zacharenkov. Vyloučení: 3:4 Využití: 0:1 V oslabení: 0:0 Diváci: 10 400 Střely na branku: 23:17. Průběh utkání: 3:0, 3:2

Rusko: Galimov (Barulin) – Bělov, Čudinov, Kutuzov, Antipin, Zajcev, Denisov, Mironov, Zubarev – Zaripov, Šipačev, Karpov – Plotnikov, Averin, Mozjakin – Paršin, Zubov, Grigorenko – Jakovlev, Burmistrov, Kalinin.

Česko: Jakub Kovář (Francouz) – Kempný, Němec, Mozík, Kolář, Planěk, Vitásek, Polášek, Eminger – Horák, Sobotka, Birner – Zaťovič, Jan Kovář, Hrňa – Smoleňák, Klepiš, Valský – Simon, Filippi, Řepík – Mertl.

První třetina začala opatrně, oba týmy hrály spíše do obrany. Šancí nebylo mnoho, a když už nějaká byla, tak skončila střelou mimo branku. V 15. minutě však Alexandr Kutuzov nahodil puk na branku, a ten nakonec skončil až za zády Kováře. Nutno říci, že Kovář nemohl nic vidět, jelikož před ním projelo klubko hráčů. Nabuzení Rusové po brance začali hrát zcela jinak a česká obrana měla co dělat, aby neinkasovala podruhé. To se ovšem ještě v závěru první třetiny stalo skutečností, když se dostal do úniku Paršin, který našel skvělou přihrávkou Igora Grigorenka, a ruský útočník svou střelou nedal brankáři sebemenší šanci – 2:0. Do konce první třetiny pak zbývalo jen 30 sekund a Rusové ji dohráli s pukem na hokejkách ve svém pásmu.

Rusové předváděli skvělou hru i ve druhé třetině. Do druhé dvacetiminutovky nastoupili s velkým odhodláním a k vidění bylo mnoho šancí. Obraně v čele s Kovářem se dařilo zvládat tlak jen do 25. minuty, kdy unikl české obraně Jegor Jakovlevev, a ten tváří v tváří Kovářovi nedal žádnou šanci. Po této brance Rusové trochu polevili a český tým z toho jen profitoval. Češi si vytvářeli šance a hráli velmi dobrý hokej. Ve 32. minutě se tým Vladimíra Růžičky dočkal. Jan Kovář mazácky vyjel zpoza brány a zkusil prostřelit Galimova. To se mu dokonale podařilo a stav byl tedy 3:1. Češi po zbytek třetiny byli lepším týmem, další branku se jim však vstřelit nepodařilo.

Třetí třetina začala opatrně, Rusové drželi většinu času puk na svých hokejkách a odpočítávali minuty do konce zápasu. Češi se dostávali do šancí zřídka, a když už se jim to podařilo, vylámali si zuby na dobře chytajícím Galimovovi. Ve 48. minutě se našim hráčům podařilo dostat na rozdíl jedné branky. Martin Zaťovič skvěle vybojoval za brankou Rusů puk a poslal přihrávku před branku. Zde byl dobře postavený Erik Hrňa, který prostřelil dělovkou brankáře Ruska. Po brance se očekával nátlak Čechů a atak na vyrovnávací branku. Rusové ovšem dobře bránili obranné pásmo a to byl velký problém pro český tým. Minutu před koncem Češi zkusili odvolat brankáře, nebylo jim to však nic platné. Rusové tedy uhájili výsledek 3:2 a zapisují si tři body, které jim zajistí prvenství v turnaji.