Header image
«
»
  • Švédsko se s turnajem rozloučilo porážkou

    12.02.2017 | Jakub Prchal
    Švédsko se s turnajem rozloučilo porážkou

G ö t e b o r g - Švédsko začalo dobře, avšak Finové ve druhé třetině dvěma góly otočili vývoj zápasu. Domácí sice ještě dokázali snížit, na vyrovnání to ale nestačilo, a tak se s turnajem loučí porážkou.

Švédsko
Scandinavium
12.02.2017
15:30
2:3
(1:0, 0:2, 1:1)
Finsko
Branky a nahrávky: 9. Ryno (Tömmernes), 51. Holm (Händemark, Gynge) – 25. Savinainen (Koivisto, Erkinjuntti), 34. Kärki (Jo. Nättinen), 50. Savinainen (Manninen) . Rozhodčí: Morozov, Ovchinnikov . Vyloučení: 8:8. Využití: 1:0. Střely na branku: 36:20. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:3.

Švédsko: Fasth – Fantenberg, Tömmernes, E. Johansson, Nygren, Holm, Rosén, Borgman – Eriksson Ek, Ryno, Thuresson – Bergström, Zackrisson, Gynge – Lundh, J. Lundqvist, Brodin – Everberg, Händemark, Klingberg.

Finsko: Koskinen – Koivisto, Lehtonen, Kousa, Järvinen, Näkyvä, Melart, Mikkola, Kivistö – Haapala, Sallinen, Palola – Savinainen, Manninen, Peltola – Erkinjuntti, Hintz, Ojamäki – Kärki, Suomela, Jo. Nättinen

Utkání začalo ve vlažném tempu, přesto se domácí hokejisté mohli radovat už v osmé minutě, když dostali výhodu jednoho hráče v poli. Johan Ryno si vyměnil kotouč s Tömmernesem a z kruhu vypálil přesně do horní části branky. Na druhé straně zahrozil Näkyvä, ale jeho pokus skončil vedle pravé tyče Fasthovy branky.

Finové toužili po vyrovnání, a tak převzali s počátkem druhé části iniciativu, což se jim nakonec vyplatilo. Koivisto vystřelil od modré čáry a Veli-Matti Savinanen jeho pokus těsně před gólmanem tečoval. Hostující celek měl i nadále více ze hry, což se ve čtyřiatřicáté promítlo na ukazateli skóre, když se Jarno Karki dostal do přečíslení a přesně trefil prostor vedle vzdálenější tyče.

Start třetí dvacetiminutovky se nesl ve znamení obrovské šance Sakariho Manninena, který zastihl odražený kotouč od mantinelu, ale nedokázal jej umístit do prázdné svatyně. To se podařilo až Veli-Mattimu Savinainenovi, jenž si sjel mezi kruhy a střelou z první nedal gólmanovi šanci. O minutu později ale dokázalo Švédsko opět snížit na rozdíl jedné branky. Philip Holm nic nevymýšlel a od modré prostřelil Koskinena. Domácí se ještě sice snažili vyrovnat, nakonec však publikum v hale Scandinavium nerozveselili.