Header image
«
»
  • SWE - RUS 4:3 pp - Švédové v prodloužení přetlačili Rusko

    27.04.2017 | Jaroslav Pešek
    SWE - RUS 4:3 pp - Švédové v prodloužení přetlačili Rusko

Jediné utkání Carlson Hockey Games 2017, které se odehrálo v jiné destinaci než v Českých Budějovicích, nabídlo pěkné drama. Rusové po většinu zápasu vedli, ale Švédsko se dokázalo zvednout a tečku za vítězstvím udělalo v prodloužení.

Švédsko
Hovet
27.04.2017
18:30
4:3 pr.
(0:2, 1:1, 2:0 - 1:0)
Rusko
Branky a nahrávky: 27. E. Lindholm (C. Rosén, Omark), 44. J. Klingberg (Landeskog), 51. V. Rask (E. Lindholm), 65. Landeskog (J. Klingberg) – 8. Tkačjov (Mozjakin), 18. Antipin (Tkačjov), 31. Mozjakin (Tkačjov). Rozhodčí: Kaukokari, Vikman - Åhlén, Waldejer. Vyloučení: 6:3. Využití: 2:1. Diváci: 8094. Střely: 24:28.

Švédsko: Läck (Svedberg) – Hedman, Strålman, Ekman-Larsson, J. Klingberg, C. Rosén, Holm, Tömmernes – Omark, V. Rask, E. Lindholm – Everberg, P. Lindholm, Kempe – Landeskog, Söderberg, Gynge – C. Klingberg, J. Lundqvist, Nordström.

Rusko: Vasilevskij (I. Sorokin) – Kiselevič, Gavrikov, A. Bělov, Antipin, Provorov, Mironov, Zub, Bereglazov – Tělegin, Andronov, Ničuškin – Mozjakin, Tkačjov, S. Plotnikov – N. Gusev, Naměstnikov, Kučerov – Ljubimov, Světlakov, Burdasov.

Začátek utkání byl z obou stran poměrně opatrný. Ani jeden ze soupeřů nechtěl inkasovat jako první. Rychleji se osmělili Rusové, kteří pronikali do pásma snadněji než soupeř a vytěžili z toho i první gól zápasu. Tkačjov zavezl kotouč do pásma, předložil ho Mozjakinovi, který vypálil. Läck sice vyrazil, ale jen k Vladimiru Tkačjovovi, od kterého se puk i s přispěním pořádné dávky štěstí odrazil zpět za záda švédského gólmana. Do konce první třetiny přidalo Rusko ještě jednu branku. A opět u toho byl Tkačjov, který šikovně zadovkou našel Viktora Antipina, a ten propálil švédského strážce branky. Do šaten se tak šlo za stavu 2:0 pro hostující Rusko.

Do druhé třetiny šli Švédové s jasným cílem. Pokusit se alespoň zmírnit ruské vedení a vybudovat si dobrou pozici pro závěrečnou fázi hry. A zdálo se, že k tomuto cíli mají nakročeno správně. Ve 27. minutě totiž přesnou tečí snížil Elias Lindholm. Poté však Rusové znovu udeřili a opět u toho byl Tkačjov, který dal nádhernou křižnou přihrávku na Sergeje Mozjakina, který už neměl problém zakončit do odkryté klece.Další gól už ve druhé části nepadl a domácí Švédsko tak i do té třetí vstupovalo s dvoubrankovým mankem.

Za obratem ale Tre kronor vykročily velice záhy po zahájení třetí třetiny. Ve 44. minutě přetavil krásnou přesilovkovou kombinaci v gól John Klingberg. O sedm minut později Švédsko vyrovnalo a bylo to opět v přesilové hře. Lindholm přihrál Viktoru Raskovi který si ještě zlepšil střeleckou pozici a bleskurychle vypálil. Vasilevskij sice reagoval, ale na střelu moc neviděl a tak puk skončil za jeho zády. Definitivní tečku za zápasem pak udělal v prodloužení Gabriel Landeskog, který si zleva s pukem dojel až na brankoviště, odkud ho poslal bekhendem pod víko.