Header image
«
»
  • RUS–FIN 0:1 – Finům stačil k vítězství jen jeden gól

    29.04.2017 | Miroslav Mayer
    RUS–FIN  0:1 – Finům stačil k vítězství jen jeden gól

Č. B u d ě j o v i c e - Na zápas Ruska s Finskem dorazila do arény v Českých Budějovicích skvělá návštěva a viděla výborný hokej plný osobních soubojů i šancí. Na gól se ovšem čekalo až do závěrečné části a dali ho hráči Finska, které bylo v zápase méně aktivní.

Rusko
Budvar aréna České Budějovice
29.04.2017
13:00
0:1
(0:0,0:0,0:1)
Finsko
Branky a nahrávky: 50. Filppula (Honka, Hännikäinen). Rozhodčí: Hradil, Hejduk – Lhotský, Svoboda.. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:0. Diváci:6 401 . Střely na branku: 33:16.

Rusko: Vasilevskij (I. Sorokin) – Gavrikov, Kiselevič, Mironov, Provorov, Naumenkov, Antipin, Zub, Bereglazov – Ničuškin, Andronov, Tělegin – Kučerov, Naměstnikov, N. Gusev – S. Plotnikov, Šipačov, Ljubimov – Burdasov, Světlakov, Golyšev.

Finsko: Korpisalo (Ortio) – Honka, Ohtamaa, V. Lajunen, Jaakola, Hietanen, Vittasmäki, Kukkonen, Järvinen – Puljujärvi, Filppula, Aho – Rantanen, M. Aaltonen, Manninen – J. Aaltonen, Kemppainen, Pyörälä – Hännikäinen, Sallinen, Osala.

Druhým zápasem Carlson Hockey Games bylo střetnutí Ruska a Finska. Přestože se hrálo v brzkém odpoledni, zavítala na zápas do Budvar arény nečekaně velká návštěva.

Začátek zápasu byl ve znamení mírné převahy ruského týmu, kterému pomohla o přesilová hra. Jenže tým Finska byl v obraně bezchybný a Korpisalo pochytal velké množství puků. Hrál se rychlý hokej, plný rychlého bruslení a pohledných kombinací. Většina větších šancí se zrodila při přesilových hrách obou týmů, ale ani jeden z týmů nedosáhl branky. V poslední minutě pak Rusko sevřelo svého protivníka před jeho brankou, ale většina puků létala mimo branku.

Druhou část hry zahájili Finové rychlým protiútokem. Juhamatti Aaltonen nejprve Vasilevského nepřekonal, ale vyražený puk stačil ještě poslat za jeho záda. Puk projel brankovištěm a odrazil se od tyče ven. Ruský tým poté přidal na aktivitě a před brankou Korpisala bylo živo. Při standartním počtu hráčů byl tým Ruska lepší a diktoval tempo hry. Finové se do větších šancí dostali hlavně při přesilové hře, ale na branku se stále čekalo. Blízko byl Plotnikov, ale jeho bombu finský gólman lapil. Ani po čtyřiceti minutách Budvar aréna gól neviděla.

Ruský tým pokračoval ve své aktivitě i ve třetí části a Finové se sice dobře bránili, ale ruské čelisti se stále více zavíraly. Zatím ovšem Korpisalo držel čisté konto a neuspěl ani Nikita Kučerov, jehož bomba skončila v lapačce finského gólmana. Postupně se ovšem Finové osmělili, převzali otěže hry a byli odměnění první brankou. Střelu Honky vyrazil Vasilevskij jen k Valtteri Filppulovi a ten poslal puk do odkryté klece. Rusko sice přidalo, ale Finové akceptovali změnu rychlosti a nezůstávali pozadu. Na ledě bylo hodně živo a rozhodčí museli často odtrhávat od sebe hráče obou týmů. Minutu před koncem hráli Rusové power-play, ale vyrovnat se jim už nepodařilo.