Header image
«
»
  • CZE–RUS 3:4sn - Český tým padl s Rusy až na nájezdy

    30.04.2017 | Miroslav Mayer
    CZE–RUS  3:4sn - Český tým padl s Rusy až na nájezdy

Č. B u d ě j o v i c e - Tým České republiky odehrál opět skvělý zápas a přivedl diváky do varu. V zápase s Rusy třikrát vedl, ale sborná stačila vždy vyrovnat. V prodloužení branka nepadla a rozhodly až samostatné nájezdy. Český tým turnaj vyhrál a Rusko skončila třetí.

Česko
místo neznámé
30.04.2017
18:30
3:4 sn
(1:0, 1:1, 1:2 - 0:0)
Rusko
Branky a nahrávky: 19. Hyka (Šulák), 24. P. Vrána (Jan Kovář, Radil), 54. Jan Kovář (Radil) – 22. Dadonov (Šipačjov), 51. Provorov (Tělegin), 58. N. Gusev (Dadonov, Šipačjov), rozh. náj. N. Gusev. Rozhodčí: Björk, Andersson (SWE) – Gebauer, Lederer (oba CZE). Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 6 401. Střely na branku: 24:15. Průběh utkání: .

Česko: Mrázek (Furch) – Jeřábek (A), J. Krejčík, Kindl, Šulák, Rutta, J. Kolář, D. Sklenička, M. Doudera – Radil, Jan Kovář (C), P. Vrána – Řepík, P. Holík, Birner – Hyka, Horák, T. Zohorna (A) – Kašpar, R. Hanzl, Lev.

Rusko: I. Sorokin (Karejev) – Provorov, Mironov, Gavrikov, A. Bělov (A), Zub, Běreglazov, Naumenkov – S. Plotnikov, Tkačjov, Mozjakin (C) – Dadonov, Šipačjov (A), N. Gusev – Ničuškin, Ljubimov, Tělegin – Burdasov, Světlakov, Golyšev.

Poslední zápas českých hokejových her v Českých Budějovicích zakončil zápas už jistého vítěze, týmu České republiky a věčného rivala týmu Ruska. Rusku se zatím příliš nedařilo, když vybojovalo jen jediný bod.

Úvodní drtivý tlak českého týmu přestálo Rusko bez úhony. Nadějné šance měly skoro všechny formace, ale Sorokin byl vždy na místě a pochytal i příležitosti Kašpara a Hyky. Český tým hrál opět s obrovskou chutí, dobře bruslil, kombinoval i střílel. Rusko se dostalo do hry až při přesilové hře po útočném faulu Kováře. Mrázek se vyznamenal při nájezdu Nichushkina, který provedl rychlý výpad z dalšího tlaku Čechů. V době, kdy se Rusové dostávali do tempa, fauloval Zub a nakonec měl český tým skoro půl minuty přesilovku pět na tři. Sorokin byl však neprůstřelný a všechny kotouče pochytal. Nakonec si diváci přeci jen dočkali, při pokračující klasické přesilovce vrátil puk odražený od mantinelu do branky Tomáš Hyka.

Po minutě hry se vyznamenal Mrázek po střele Dadonova, ale vzápětí už kapituloval po akci Šipačjova a střele Jevgenije Dadonova do odkryté branky. Rusové viditelně přidali na rychlosti i důrazu, ale Češi odpověděli druhou brankou. Jan Kovář trefil před brankou brusli Petra Vrány a puk skončil v síti. Utkání sice mírně ztratilo ze zběsilého tempa první části, ale stále se hrál nadprůměrný zápas, kde oba týmy chtěly hrát a dávat branky. Přesto vyložených akcí ubývalo a ani přesilovka českého mužstva v tomto nepřinesla změnu. Další gól tak ve druhé třetině už nepadl.

Ve třetí části měla sice hra vysoké tempo, ale hrálo se především ve středním pásmu a oba brankáři si na puk skoro nesáhli. To platilo i po střele Lva, která se odrazila od tyčky ruské branky a to dokonce při vlastním oslabení. Ještě stále v oslabení byl faulován Lukáš Radil a bylo nařízeno trestní střílení, které sám postižený neproměnil. Sborná cítila, že pokud chce vyrovnat, musí přidat. To také sborná činila, ale Češi se snažili jejich snahu mařit. Rusko nakonec vyrovnalo, když si Ivan Provorov najel mezi kruhy a trefil horní růžek branky a začínalo se od nuly. Na řadě byli opět Češi a ti šli potřetí do vedení po povedené střele k tyči, kterou vyslal Jan Kovář. Tři a půl minuty před koncem byl vyloučen Řepík a trenér sborné Znarok si vzal oddechový čas. Rusko rozehrálo svoji kombinaci a opět se mu povedlo vyrovnat po sporném momentu, kdy stál ruský hráč v brankovišti. Střelcem byl Nikita Gusev. Hlavně český tým se snažil dát ještě další branku a rozhodnout zápas, ale už se to nezdařilo a šlo se do prodloužení.

V prodloužení se hrálo od podlahy. Nejprve se blýskl Mrázek po střele Nichushkina, vzápětí trefil Radil tyčku. Český tým jasně lepší a nepustil Rusko skoro tři minuty z jejich obranného pásma, ale Sorokin vše pochytal. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy. Z první trojice se trefil jen Hanzl a Dadonov. Nakonec se radovalo Rusko, když posledním střelcem se stal Nikita Gusev Diváci si každopádně užili krásný zápas plná napětí a nasazení.