Header image
«
»
  • SUI - CAN 2:3 - V souboji nováčků zvítězila Kanada

    08.11.2017 | Marek Jašek
    SUI - CAN 2:3 - V souboji nováčků zvítězila Kanada

Ve druhém středečním utkání proti sobě nastoupili nováčci v seriálu EHT. Švýcarsko doma uvítalo dalekou Kanadu a zápas nabídl opravdu vyrovnanou bitvu, ve které rozhodovaly maličkosti. Díky skvělé druhé třetině si nakonec hosté odvezli první tři body do tabulky. Kanada v příštím utkání změří síly s ambiciózním Finskem.

Švýcarsko
Tissot Arena, Biel/Bienne
08.11.2017
20:15
2:3
(0:0, 1:3, 1:0)
Kanada
Branky a nahrávky: 26. Fora (Cody, Martschini), 59. Loeffel (Du Bois, Hofmann) – 29. Brulé (Després, Genoway), 36. O´Dell (Stollery, Whitecloud), 37. Ellison (Kinrade). Rozhodčí: Stricker, Vinnerborg – Fluri, Kaderli. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 476. Střely na branku: 27:31. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3.

Švýcarsko: Hiller (Senn) – Diaz, Du Bois, Fora, Furrer, Genazzi, Kreis, Loeffel – Almond, Ambühl, Corvi – Cunti, Hofmann, Hollenstein – Martschini, Praplan, Ryser – Sciaroni, Suri, Walser.

Kanada: Scrivens (Peters) – Whitecloud, Blacker, Després, Ch. Genoway, Kinrade, Lee, Noreau, M. Robinson, Stollery – R. Bourque, Brulé, Ebbett – Ellison, Howden, Klinkhammer – Kozun, O´Dell, Frattin – Raymond, Thomas, Vey – Wolski, Sikura.

Úvod utkání fanoušky nejspíš moc nebavil, neboť v první třetině nebyli svědky žádné branky. Do první šance se dostal domácí tým v páté minutě. Roman Loeffel se po rychlém protiútoku řítil do samostatného nájezdu, ale tváři v tvář brankáři si neporadil dobře a jeho střela neletěla mezi tři tyče. Na hraně dvanácté minuty se Wojtek Wolski pokusil nadvakrát překonat brankáře, ale ten byl připraven a připsal si kvalitní zákroky. Úvodní třetina poté nabídla už jen souboje o puk a mnoho špatně zpracovaných přihrávek.

Druhá perioda už se odehrávala v naprosto jiném tempu a padly celkem čtyři branky. Vedení zaplulo na domácí stranu po necelých šesti minutách hry. Puk se několikrát odrazil od brankáře a nakonec přistál na hokejce Michaela Fora, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Domácí si vedení ale moc dlouho neudrželi. Za necelé čtyři minuty už bylo vyrovnáno. Po nahození puku měl brankář Hiller špatný výhled, toho využil Gilbert Brule a dorazil puk do branky. Od té doby Kanada nastartovala a diktovala tempo. Za šest minut už zaslouženě vedla. Těsně před brankářem změnil cestu trajektorie puku Eric O’Dell a brankář už nedokázal reagovat. V závěru druhé třetiny se ještě přesnou trefou prosadil Matt Ellison.

Závěrečná třetina už toho moc nenabídla. Kanada měla průběh jasně ve svých rukou a pustila soupeře k minimu zakončení. V závěru periody se Švýcarsku ještě podařilo snížit na rozdíl jediné branky, trefil se Loeffel. Poté se ovšem nesmyslně nechal vyloučit Vincent Praplan a vyrovnání už nepřišlo.