Header image
«
»
  • CZE - CAN 4:1: Češi otočili zápas proti Kanadě

    15.12.2017 | Martina Sikorová
    CZE - CAN 4:1: Češi otočili zápas proti Kanadě

Černá série je u konce. Výběr Josefa Jandače ve třetí třetině otočil zápas proti Javorovým listům a poprvé po sedmi letech nad neoblíbeným soupeřem zvítězil. Dvěma brankami se pod další výhru českého týmu podepsal Michal Řepík.

Česko
VTB Ice Palace
15.12.2017
17:30
4:1
(0:0, 1:1, 3:0)
Kanada
Branky a nahrávky: 40. Řepík (Mozík), 47. Mozík (Polášek, Kovář), 60. Erat (Sekáč, Němec), 60. Řepík – 32. Ellison (Kozun, Gragnani). Rozhodčí: Olenin, Gofman – Šalagin, Šišlo. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 10 093. Střely na branku: 24:14. Průběh utkání: 0:1, 1:4.

Česko: Francouz – Kundrátek, Polášek, Michálek, M. Doudera, Němec, Vitásek, Mozík, Kolář – M. Erat, Jan Kovář, Sekáč – Vondrka, Koukal, T. Zohorna – M. Růžička, Mertl, Kubalík – Řepík, Horák, Nestrašil – Lev

Kanada: Brust – Robinson, Lee, Noreau, Genoway, Elliott, Gragnani, Lalonde, Ellison – Beck, Roy, Wolski – Frattin, Vey, Bourque – Purcell, Howden, Garbutt – Kozun, O´Dell, Talbot

Ve večerním souboji začali aktivněji Kanaďané. Ve třinácté minutě poslal Wojtek povedenou přihrávku na pravou tyč, kde zakončoval Beck, český brankář ale předvedl parádní zákrok a puk betonem vykopl mimo.

Druhá třetina už byla na šance mnohem bohatější. V přečíslení tři na jednoho nejprve ztroskotal na výborném Francouzovi zakončující Frattin a vzápětí spěchal do brejku Horák, který ale orazítkoval jen horní tyč. Poté už se ovšem diváci dočkali. V přesilové hře se povedenou ranou z levého kruhu prosadil Matt Ellison a Kanada šla do vedení.

Jen o pár minut později dostaly Javorové listy k dispozici další početní výhodu, český výběr se ale ubránil bez větších potíží a v samém závěru druhé části se dočkal vyrovnání. Po nahození Mozíka dolétl kotouč až k Michalu Řepíkovi, který jej z otočky dopravil za záda Brusta.

Krátce po návratu z kabiny se Jandačovi svěřenci ujali vedení. Puk po ose Polášek - Kovář doputoval na pravý kruh k Vojtěchu Mozíkovi a český obránce jej prudkou ranou napálil do sítě.

Kanaďané cítili šanci na vyrovnání a v samém závěru sáhli ke hře bez brankáře, Češi ale tento risk potrestali. A to hned dvakrát. Do nehlídané svatyně nejprve dovezl puk Martin Erat a pouhé čtyři sekundy před koncem jej do sítě dopravil také Michal Řepík.