Header image
«
»
  • SWE – CZE 1:4: Český tým skolil i Švédy

    17.12.2017 | Martina Sikorová
    SWE – CZE 1:4: Český tým skolil i Švédy

Poslední den Channel One Cupu odstartoval soubojem mezi Českem a Švédskem. Svěřenci trenéra Josefa Jandače si už v úvodní části vypracovali dvoubrankový náskok a na ruském turnaji zvítězili i ve třetím utkání. Naopak Tre Kronor se s Moskvou loučí s bilancí jediné výhry a dvou porážek.

Švédsko
VTB Ice Palace
17.12.2017
11:00
1:4
(0:2, 0:0, 1:2)
Česko
Branky a nahrávky: 41. Lindström (Kronwall, Zackrisson) - 13. Mozík (Vondrka, Jan Kovář), 16. Řepík (Vondrka, Mozík), 54. Erat (Kolář, Jan Kovář), 58. Nestrašil (Erat, Koukal). Rozhodčí: Gofman, Olenin – Palej, Sjusujev. Vyloučení: 3:8, navíc Junland (Švédsko) 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 8 870. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

Švédsko: Hellberg – Burström, Kronwall, Tommernes, Junland, Nygren, Wikstrand, Fransson, Ahnelöv – Bergström, Lindholm, Lindström – Zackrisson, Lander, Axelsson – Omark, Engqvist, Stälberg – Everberg, Lundqvist, Pettersson – Norman

Česko: Furch – Kundrátek, Jordán, Němec, M. Doudera, Vitásek, Polášek, Mozík, Kolář – M. Erat, Jan Kovář, Sekáč – M. Růžička, Koukal, Vondrka – Řepík, Mertl, T. Zohorna – Horák, Holík, Lev – Nestrašil

Češi nastoupili proti Tre Kronor aktivně a brzy dostali svého soupeře pod tlak. Žádná akce ale ke gólu nevedla, naopak švédský tým dopravil puk do sítě po první střele na branku. Rána Bergströma ovšem byla tečována vysokou holí a gól rozhodčí po konzultaci s videem neuznali. Po vyloučení Mertla se severský výběr málem branky dočkal, Lindström ale v dobré příležitosti u levé tyče promáchl.

Na straně českého týmu následně zahrozil Horák, který od modré clonu před Hellbergem neprostřelil, poté už se ale svěřenci Josefa Jandače radovali. V čase 12:18 napřáhl po Vondrkově přihrávce Vojtěch Mozík a prudkou dělovkou k tyči poslal Česko do vedení. Vzápětí si Češi zahráli přesilovou hru a podařilo se jim přidat další přesný zásah. Na levém kruhu se do puku opřel Michal Řepík a svým třetím gólem na tomto turnaji poslal český tým do vedení 2:0.

Na začátku prostřední periody mohl náskok Česka ještě vzrůst. V oslabení uprchla do přečíslení dvojice Vondra – Koukal, který ale na přihrávku prvně jmenovaného nedosáhl. Na opačné straně se následně o dorážku pokoušel Lundqvist, brankář Furch ovšem ukryl puk pod lapačku včas. Přáno nebylo ani Stålbergovi. Švédský útočník chtěl využít zaváhání Horáka, brankář soupeře ale utěsnil prostor mezi betony a odrazil puk mimo.

V polovině zápasu inkasoval tvrdý úder do hlavy Sekáč a svěřenci Josefa Jandače si zahráli dlouhou přesilovou hru. Během pětiminutové výhody zahrozil Erat, který ale z blízkosti branky Hellberga nepřekonal. Vzápětí si česká obrana nechala ujet jednoho ze soupeřových útočníků, který i přes faul bránícího hráče překonal Furcha. Situaci ovšem opět zkoumal videorozhodčí a pro kopnutí gól Švédů neuznal ani tentokrát.

V čase 40:39 už ale Tre Kronor gól slavilo. V početní výhodě napřáhl na modré Jakim Lindström a puk z jeho hole prosvištěl mezi betony českého brankáře. Švédi po kontaktní brance ožili a velmi brzy mohlo být i srovnáno, dorážející Lindholm ale ležícího Furcha nepřekonal. Ve vlastním oslabení poté ujel Lev a prudkou ranou otestoval pozornost Hellberga, který se ale nachytat nenechal.

Zhruba pět minut před koncem se Češi prosadili potřetí. Po vyhraném vhazování vypálil Kolář a odražený puk dopravil do sítě Martin Erat. Tre Kronor to ještě v samém závěru zkusilo bez brankáře, z obranného pásma ale nasměroval puk přes celé hřiště až do nehlídané svatyně Andrej Nestrašil a definitivně zpečetil vítězství českého týmu.