Header image
«
»
  • FRA – CZE 2:6: Český tým i podruhé zvrátil nepříznivý stav

    15.04.2018 | Aleš Pur
    FRA – CZE 2:6: Český tým i podruhé zvrátil nepříznivý stav

Národní tým ve druhém utkání proti domácí Francii opět rychle prohrával, stejně jako o den dříve se ale postupně dostal do zápasu, dokázal zvrátit skóre a jasně zvítězit. Prosadilo se šest různých střelců, Češi navíc využili dvě přesilovky.

FRA
Cergy
14.04.2018
20:45
2:6
(2:1, 0:2, 0:3)
Česko
Branky a nahrávky: 7. Leclerc (Rech), 11. Perret (Ritz, Gutierrez) – 20. Kaše (Stránský), 34. Pavelka (Kousal), 38. Hanzl (Šťastný), 46. Šťastný, 46. Kousal (Kaut), 59. Řepík (Kaut). Rozhodčí: Bliek, Nyqvist – Caillot, Furet. Vyloučení: 8:4, navíc Musil (CZE) 5 minut a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 2986. Střely na branku: 23:38. Průběh utkání: 2:0, 2:6.

FRA: Quemener – Manavian, Besch, Hecquefeuille, Chakiachvili, Janil, Gallet – Fleury, Texier, Treille – Leclerc, Bouvet, Rech – Raux, Berthon, Lamperier – Perret, Ritz, Guttierez

Česko: Bartošák – Pyrochta, Jordán (A), Sklenička, Klok, Pavelka, Hrbas, Galvas, Moravčík – Kaše, Hanzl, Stránský – Řepík (A), Kousal, Birner (C) – Šťastný, Musil, Orsava – Kaut, Tomášek, Ordoš

Po včerejší výhře 5:2 v Amiens se čeští hokejisté představili proti stejnému soupeři, tentokrát v Cergy. Trenér Jandač provedl několik změn, v brance se představil Patrik Bartošák, David Kaše se přesunul do první lajny ke Stránskému s Hanzlem a Michal Řepík obsadil ve druhé řadě Kašeho místo. Volno pro dnešní duel dostal Andrej Nestrašil.

V zaplněné a od úvodu bouřlivé hale se od prvního buly hrál rychlý hokej. Už v sedmé sekundě se k nebezpečné střele dostal Texier. Bartošák jeho ránu z levého křídla kryl. Francouzi stejně jako včera předvedli v první třetině nadšený výkon a i dnes jej přetavili v dvoubrankový náskok. V sedmé minutě se pŕi signalizované výhodě trefil zblízka Guillaume Leclerc a v 11. minutě potěšil fanoušky Jordan Perret. Rozdíl od včerejšího duelu byl v tom, že se na ledě konalo mnoho nervózních střetů a pošťuchování. Vše odstartoval Musilův strom ve středním pásmu, po kterém z ledu odešel silně otřesený Resch a pro českého útočníka zápas skončil. Přesilovku Francie nevyužila, prakticky jediným vážným okamžikem byla Chakiachviliho střela od modré čáry. Alespoň trochu radosti pro českou stranu zařídil v posledních sekundách David Kaše, když zakončil rychlou přesilovkovou kombinaci střelou do odkryté Quemenerovy branky.

Druhá třetina přinesla zklidnění emocí a také snahu českých hokejistů o obrat ve skóre. Dlouho však bylo dobývání Quenemerovy branky neúspěšné, jeho lapačku vyprášil ranou z levého kruhu Kaut a na gólmanovi skončila i Pavelkova střela od modré. Na konci 34. minuty to ale přišlo. Český tým dohrával přesilovku, od modré čáry vystřelil Tomáš Pavelka a jeho švih se zastavil až v síti. Francie si mohla své vedení vzít prakticky vzápětí zpět, jenže Berthon Bartošáka v akci z očí do očí nepřekonal. No a tak přišel český trest. Ve 38. minutě se zprava dostal do pozice Šťastný, Quenemer jeho pokus vyrazil před sebe a Robin Hanzl bekhendem procedil puk za brankovou čáru. V úplném závěru třetiny pak ještě zahrozili Pyrochta s Jordánem, další změna skóre se už však nekonala.

Ve třetí třetině se jako první předvedli domácí, Treille stál sám před Bartošákem, jenže po své rychlé kličce mířil těsně vedle. Chvíle českého týmu přišla ve 46. minutě, podařilo se mu v ní totiž dvakrát skórovat. Nejprve si výlet útočným pásmem udělal David Šťastný a o 18 sekund později udeřil do rozhozené obrany Robert Kousal. Tyto dvě branky byly pro české hráče uklidňujícím prvkem a ti pak soupeře drželi na distanc. Pryč bylo nadšení domácích, hrálo se hlavně před Quemenerem. Ten dlouho svými zákroky držel pro Francii "pouze" tříbrankovou ztrátu, v předposlední minutě však inkasoval po tvrdé ráně Michala Řepíka ještě jednou. Pro Čechy gólově nejvydařenější třetina tak znamenala konečný výsledek 6:2.

Čeští hokejisté tak i po francouzském dvojutkání drží v přípravě na květnové MS neporazitelnost, stále je ale na čem pracovat. Nejbližší příležitost pro vypilování hry budou mít již příští týden na turnaji EHT v Pardubicích.