Header image
«
»
  • RUS – SWE 1:2: Rusové doma v Jaroslavli padli se Švédskem 1:2

    19.04.2018 | Lukáš Foff
    RUS – SWE 1:2: Rusové doma v Jaroslavli padli se Švédskem 1:2

Vstup do Carlson Hockey Games aktuálně vedoucímu týmu Euro Hockey Tour nevyšel. V Areně 2000 v Jaroslavli padli s reprezentací tří korunek 1:2. První třetina příliš šancí nenabídla, až na samotném konci využil tým ze Skandinávie přesilovou hru a dostal se do vedení. Krátce po začátku druhé periody ale Rusové kontrovali také gólem z početní výhody. Nejdůležitější moment zápasu byl ale nástup do třetí dvacetiminutovky, který vyšel Švédsku náramně. Fredrik Händemark tečovanou střelou vrátil hostům vedení a ti jej už uhájili až do závěrečného hvizdu.

Rusko
Arena 2000, Jaroslavl
19.04.2018
19:00
1:2
(0:1, 1:0, 0:1)
Švédsko
Branky a nahrávky: 23. Dadonov (Byvalcev, N. Gusev) – 19. Zackrisson (Wikstrand, L. Andersson), 41. Händemark (Wikstrand, C. Klingberg). Rozhodčí: Rantala, Kaukokari – Vilyugin, Golovlyov. Vyloučení: 4:3, navíc Semjonov 10 min. OT. Využití: 1:1. Diváci: 9000. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Rusko: Šesťorkin (60. Košečkin) – Chafizullin, A. Bělov, Gavrikov, Zub, Běreglazov, J. Jakovlev, Trjamkin, Jelesin – N. Gusev, Byvalcev, Dadonov – Kagarlickij, K. Semjonov, Bučněvič – Slepyšev, Děrgačov, Sošnikov – V. Tichonov, Kablukov, B

Švédsko: Hellberg – Almquist, Wikstrand, Arnesson, Nyberg, Bertilsson, Pilut, Dahlin – Rödin, Olofsson, Everberg, Zackrisson "C", Bergström, Nilsson, Andersson, Lunderström, Ölund, Norman, Liss, Klingberg, Händemark.

V Areně 2000, kde hraje svoje domácí utkání Lokomotiv Jaroslavl, zahájili duel lépe hostující Švédi, kteří se dostali do první tutovky hned ve třetí minutě. Olle Liss měl na holi dorážku do poloprázdné brány, ale skvělý zákrok vytáhl Šesťorkin. Jinak se však hrálo téměř bez šancí skoro celou první třetinu. Celou situaci rozseklo až vyloučení Dinara Chafizullina v 18. minutě. Reprezentace Tre Kronor totiž hned první přesilovku využila. V čase 18:04 prokázal skvělý přehled a orientaci na brankovišti stojící Patrik Zackrisson a dostrkal puk za bezmocného ruského brankáře.

Hned zkraje druhé třetiny však také Švédové pustili Rusko do přesilovky. Lias Andersson nedovoleně bránil soupeře a Rusové nekompromisně tento faul potrestali. Po krásné kombinaci se mezi kruhy uvolnil Jevgenij Dadonov a střelou do víka srovnal skóre na 1:1. Ve 26. minutě měla sborná stejnou příležitost a opět si v ní vypracovala dobrou šanci. Artěm Zub dostal puk na volej a rozezvučel břevno švédské branky. To žluto-modří si tak dobře nepočínali. Jejich početní výhoda na konci druhé části nepřinesla ani jednu střelu na bránu, a tak byl stav po dvou třetinách vyrovnaný 1:1.

Nástup do třetí dvacetiminutovky vyšel týmu ze Skandinávského poloostrova fantasticky. Po 41 vteřinách totiž nahození od mantinelu umně tečoval Fredrik Händemark a Švédi podruhé v zápase vedli. Aktuální první tým pořadí Euro Hockey Tour to tak ale samozřejmě nechtěl nechat a vrhnul síly do útoku. Sošnikovova dorážka z dobré pozice ale zamířila o kousek mimo. Ve 48. minutě to byl pro změnu Barabanov, který měl slušnou pozici ale puk za Hellberga nepropasíroval. Poté se ale sborná sama připravila o slibný tlak faulem a v přesilovce málem zvýšil Lias Andersson, ale svojí ránu narval pouze do tyče. Do konce zápasu už Švédsko hubený náskok ubránilo a Rusku nepomohl ani tah s výměnou gólmanů do závěrečné power-play, kdy se snažili využít toho, že Košečkin je výborný bruslař. Reprezentace Tre Kronor přemohla Rusy na jejich půdě a připsala si tři body.