Header image
«
»
  • Lítali jsme tam jako hadr na holi, říká k debaklu s Ruskem Buchtele

    03.05.2014 | Robin Mana
    Lítali jsme tam jako hadr na holi, říká k debaklu s Ruskem Buchtele

Do vítězného utkání se Švédy nezasáhl, a tak si útočník Jan Buchtele odbyl premiéru na letošních Švedských hokejových hrách až v utkání s Ruskem. A nebylo to nic, na co by třiadvacetiletý sparťan, který nastoupil v třetí formaci spolu s Robertem Kousalem a Lukášem Radilem, v budoucnu rád vzpomínal. On a jeho spoluhráči museli překousnout debakl 0:6.

Tento článek patří k zápasu RUS - CZE 6:0

V prvním zápase se Švédy jste byl mimo soupisku, pocítil jste na sobě určitý zápasový výpadek?
To ani ne. Po fzyické stránce vůbec a co se týče systémových věcí ve hře, to jsme hodně pilovali na tréninku. Za sebe můžu říct, že mi to naopak mohlo prospět, určitě jsem měl do toho zápasu velký hlad, o to víc mě mrzí, že to dopadlo, jak to dopadlo.

Trenér vás zařadil do třetí formace. Jak jste si sedli se spoluhráči a co říkáte na vaše zápasové vytížení?
Po téhle stránce si nemůžu stěžovat, akorát na oslabení jsem nechodil, protože na to jsou určeni jiní. Na druhou stranu, těch oslabení bylo dneska docela dost, takže nějaký výpadek tam byl. Hlavně ve druhé třetině jsem to měl takové rozházené, ale tak se prostě zápas vyvinul. Jsem rád, že mě trenér zařadil mezi kluky, se kterými se znám z Pardubic, a mohli jsme si zase společně zahrát.

V útoku to nevypadalo špatně, ale soupeř trestal každou vaší chybu v defenzivě. Kdy přišla ta chvilka, kdy už jste věděli, že s tím už nic neuděláte?
Především jsme jim nabídli hned na začátku dvě přesilovky, a to se nemělo stát. Dostalo je to na koně a potom už byli v klidu, v pohodě si to strkali a my jsme tam lítali jako hadr na holi. Pak už přijde ta fáze, kdy se nic nedaří, to co se odrazí k soupeři, vás mine a je po zápase.

Dá se říct, že odstoupení Jaromíra Jágra ve druhé třetině bylo navíc tím psychologickým momentem, který vás ještě víc srazil dolů?
Jednoznačně, to nemůže nikomu přidat. Nevím, jestli nás to přímo nějak zlomilo, ale na ledě bylo neskutečně cítit, jak moc tam chybí.

Navíc již tradičně "skvělá" divácká atmosféra...
No moc lidí tu teda nebylo. My jsme si z toho dělali se Švédy srandu, že nás dali do menší haly, teď by možná i ta tréninková byla velká. Bylo to takové divadelní prostředí. (smích)

Už víte, jestli nastoupíte v nedělním utkání proti Finsku?
K tomu nám trenér ještě nic neříkal. O tom kdo nastoupí a kdo ne, se rozhodne až pár hodin před zápasem, takže opravdu ještě nevím jestli naskočím.