Header image
«
»
  • Jedna trefa Jana Kováře stačila proti Rusku na bod

    30.04.2017 | Filip Kortus
    Jedna trefa Jana Kováře stačila proti Rusku na bod

Č e s k é B u d ě j o v i c e - Poslední utkání Carlson Hockey Games v Českých Budějovicích přinesl drama do posledních minut. Ačkoliv měli Češi jisté první místo, s Rusy se bili do roztrhání těla a padli až v sedmé sérii samostatných nájezdů. V nich rozhodl Nikita Gusev, ale zahanbit se nenechal ani autor dvou úspěšných trestných střílení Robin Hanzl.

Tento článek patří k zápasu CZE - RUS 3:4 sn

Už před utkání bylo jasné, že celkové vítězství na Carlson Hockey Games mají Češi v kapse. Uspokojení ovšem rozhodně nepřišlo, národní tým vletěl na Rusy od úvodních minut. "Sice jsme měli už jasné vítězství, ale je škoda, že jsme turnaj nezakončili výhrou," litoval JAN KOVÁŘ. Podle střelce třetí branky odehrála česká reprezentace dobrý turnaj, hráči odvedli maximum a trenérům značně zamotali hlavu před nominací na mistrovství světa.

Napjaté utkání došlo až do prodloužení a následných samostatných nájezdů. V prodloužení tři na tři podruhé v utkání zachránila Sorokina tyč, tentokrát po střele Radila a na druhé straně se zaskvěl Mrázek proti bekhendovému pokusu zblízka. Samostatné nájezdy dospěly až do sedmé série, kde se Nikita Gusev podruhé trefil a zajistil Rusům bod navíc.

V nájezdech kromě Guseva exceloval i ROBIN HANZL, který taktéž proměnil dva pokusy. "Při prvním nájezdu mě brankář celkem dobře přečetl, ale na poslední chvíli jsem hezky trefil růžek. Při druhém jsem čekal na pohyb brankáře a viděl jsem mezírku mezi nohama," pravil po utkání litvínovský šikula. Trestné střílení se naopak nepodařilo Janu Kovářovi. "Akorát jsem zjistil, že jsou betony kožené," hořce se usmál. Ještě před začátkem samostatných nájezdů se Kovář radil s brankářem Mrázkem. "Pouze jsem se ho ptal, zda-li chce začínat v brance," upřesnil.

Foto: Martin Kurfiřt.